От 1 ноември КАТ започна масови проверки на всички участници

...
От 1 ноември КАТ започна масови проверки на всички участници
Коментари Харесай

За какво трябва да внимаваме при подготовката на автомобила за зимния сезон

От 1 ноември КАТ стартира всеобщи инспекции на всички участници в придвижването. Солени санкции чакат нарушителите. Въпреки топлото време, от 15 ноември ще бъде наложително колите да са със зимни гуми. "Пътна полиция " ще следи за редовността на фаровете, чистачките и размера на грайфера на гумата, която би трябвало да е най-малко 4 мм.

За доста водачи евентуално занапред следва покупката на гуми и други аксесоари. За какво би трябвало да внимаваме при подготовката на автомобила за зимния сезон обясни в утринния блок на Bulgaria ON AIR ръководителят на КЗП Димитър Маргаритов.

"Тази тематика е потребителска, само че за разлика от други тематики с подобен темперамент, тук отговорността на потребителите е главен фактор, от който зависи сигурността и естествената подготовка на колите за зимния сезон ", изясни Димитър Маргаритов.

По неговите думи потребителите би трябвало да наблюдават за година на произвеждане, седмица от годината, скоростен показател, показател на натоварване при закупуването на гуми. Според него те не могат да се фалшифицират, само че е значимо човек да се осведоми добре какво значат тези знаци и кои от тях имат значение за него.

Маргаритов беше безапелационен, че когато става въпрос за зимни гуми, не трябва да се прави никакъв компромис, тъй като те са най-важни за зимната подготовка. Той изясни, че когато са втора употреба, не е известно по какъв начин са съхранявани и това усилва риска от произшествия.

"Основното нещо, за което би трябвало да се внимава и тук потребителите би трябвало да наблюдават за цените, а не за процентите отстъпки, тъй като най-честите нарушавания са свързани с нереални отстъпки и подправени промоции ", изясни ръководителят на КЗП.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР