От 1 ноември 2019 година Петър Стоилов става новият изпълнителен

...
От 1 ноември 2019 година Петър Стоилов става новият изпълнителен
Коментари Харесай

Нов изпълнителен директор начело на Нестле България

От 1 ноември 2019 година Петър Стоилов става новият изпълнителен шеф на Нестле България. В момента той заема позицията Бизнес Мениджър PURINA за целия Югоизточен пазар.

Петър Стоилов се причислява към Нестле България през 2001 година като Бизнес Мениджър Нестле Профешънъл. През декември 2010 година поема ролята на Национален управител продажби за Сърбия, където построява положителни основи за бъдещото развиване на бизнеса, а през 2013 година той е назначен на позицията Бизнес Мениджър Пурина за България и Южен Адриатик, като остава основан в София. От 2015 година уголемява отговорностите си като поема Хърватия, Словения, Босна и Херцеговина, а две години по-късно по заменяне поема и Румъния. Петър Стоилов е с висше техническо обучение и е татко на четири деца.

Той наследява поста изпълнителен шеф на Нестле България от Емануел Артур, който ще поеме функционалността на Бизнес Мениджър Млечни артикули за региона на Близък Изток и Северна Африка. Емануел се причислява към Нестле групата във Франция през 1984 година като поредно извършва разнообразни отговорности в региона на продажби, маркетинг и мениджмънт във Англия, Тунис, Египет, Франция, в Стратегическата Бизнес Единица за Сладоледен бизнес във Веве, Швейцария. През октомври 2016 година Емануел Артур  става изпълнителен шеф Нестле България, като през декември 2017 година Нестле България става част от Югоизточен пазар (SEM). На тази позиция Емануел способства доста за развиването на компанията в България, за трансформирането на бизнеса, тъй че да обезпечава постоянен растеж, да бъде с нужната еластичност и основи, с цел да дава отговор на изменящите се условия на пазара. Благодарение на дълбоките му бизнес знания и лидерски умения значими трансформационни планове като „ Пътят към пазара “, консолидираното на България към Югоизточен пазар, бяха сполучливо въведени в компанията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР