От 1 март стартира тол системата и превозвачите имат възможност

...
От 1 март стартира тол системата и превозвачите имат възможност
Коментари Харесай

Превозвачите ще плащат тол такса по три начина

От 1 март започва тол системата и превозвачите имат опция да употребяват един от трите различни способи за тол таксуване по републиканската пътна мрежа – с маршрутна карта, посредством бордово устройство или посредством GPS тракер. Това съобщи пред Нова телевизия ръководителят на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура “ Георги Терзийски.

Той акцентира, че няма монопол в тол услугата и четири сдружения са включени в регистъра на Националните снабдители на услуги, а с два от тях АПИ има контракти и те оперират на пазара. В листата на Доставчиците на декларирани данни са регистрирани 14 сдружения снабдители на GPS данни и те могат да дават услугата след контракт с НДУ. В рамките на 7% комисионна, които ще получават доставчиците на услуги, ще бъдат покрити всички разноски по таксуването и няма да има спомагателни разноски за превозвачите, изясни той.

Георги Терзийски заяви, че в последните дни тол системата е подлагана неведнъж на хакерски офанзиви, само че и тогава всички търговски канали на АПИ са траяли работа. Той уточни, че с въвеждането на тол системата се засягат доста ползи, защото функционалностите й не се отнасят единствено до директното събиране на пътни такси, само че и до обмена на информация с Агенция „ Митници “, Национална агенция за приходите и Министерство на вътрешните работи за по-добра успеваемост в техните контролни действия.

Председателят на АПИ съобщи, че не е генериран нито един електронен фиш за липса на е-винетка в пътните сектори към София и Варна, които през днешния ден с решение на Министерския съвет бяха извадени от Списъка на републиканските пътища, за които се заплаща винетна такса.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР