От 1 март, Националният осигурителен институт изплаща еднократната добавка от

...
От 1 март, Националният осигурителен институт изплаща еднократната добавка от
Коментари Харесай

НОИ плаща добавката на пенсионерите за ваксинация

От 1 март, Националният застрахователен институт изплаща еднократната добавка от 75 лв. на пенсионерите , които дават отговор на условията за приключен имунизационен курс или имат сложена бустерна доза ваксина в интервала от 1 до 31 януари тази година. Средствата получават 26 376 пенсионери без оглед на тяхната възраст и размер на пенсиите.

От 7 март стартира и изплащането на пенсиите за месеца, към които са начислени Covid добавките от 60 лв. и изравнителни суми, в случай че има такива.

Половината от пенсионерите или над 1 милион още веднъж ще получат с изключение на Covid добавка и още една, тя е самостоятелна и разликата сред пенсиите от декември, към които имаше добавка от 120 лв. и това, което възрастните получиха през януари след преизчисляването и намаляването на Covid парите на 60 лв..
 Механизъм за отплата можело да се приготви преди изплащането на преизчислените пенсии
Механизъм за отплата можело да се приготви преди изплащането на преизчислените пенсии

Според Хасан Адемов е можело да се избегне обстановката с решението в последния миг

От Национален осигурителен институт припомнят, че през февруари бяха изплатени изравнителни суми за два месеца - януари и февруари. Сега доплащането е за един месец, март.

Така в този момент се чака сумите, които ще се начислят да са по-малки. Те варират от няколко стотинки до 60 лв. според от самостоятелните размери. От 7 март ще е дейна и обновената електронна услуга , налична с ПИК на Национален осигурителен институт за изплатеното през месеца, където другите суми от пенсии и добавки са разграничени на обособени редове.

Хората, които взимат средствата в пощенските клонове още веднъж ще получат длъжностен бон с информацията. Тези, които не разполагат с ПИК могат да изискат справката да им бъде изпратена по пощата или да я получат в приемните на Национален осигурителен институт.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР