От 1 лв. на 1,30 лв. да се повиши цената

...
От 1 лв. на 1,30 лв. да се повиши цената
Коментари Харесай

Билетчето за автобуса в Бургас скача с 30%


От 1 лева на 1,30 лева да се увеличи цената на билета в Бургас. Това ще предложи на локалния парламент в морския град общинският транспортьор „ Бургасбус “. Поскъпване на билетчето се чака и в останалите градове, където се извършват планове по „ Интегриран градски превоз “, като София, Плевен, Варна и Стара Загора.

Разходите при всички сдружения, като нашето, се покачват, уточни шефът на „ Бургасбус “ Петко Драгнев. Освен нараствания преносим състав, повече пари отиват за бордовото съоръжение на рейсовете и тролеите, показва Драгнев.

„ От 2010 година цената на билета не е повишавана. През това време се случиха много повишения на всевъзможни артикули и услуги. Само за образец ще дам, че минималната работна заплата е скочила с 92% - от 240 лева - на 460 лева Това дърпа и междинната заплата. Само използването на климатици в рейсовете, коства на „ Бургасбус “ на месец към 35 000 лева единствено за множеството гориво, което се харчи “, разяснява Драгнев.

Той прибавя, че и цената на метана, на който се движат доста от рейсовете в Бургас, се е повишила с над 30%.

Очаква се и цената на абонаментните карти за градския превоз да се увеличи също с към 30%. Предстои докладната бележка на Петко Драгнев да бъде импортирана в общинския съвет в Бургас, който да има крайната дума.

От ГЕРБ се въздържат от коментар, до момента в който не се срещнат с претекстовете на превозвача. Георги Дражев от НФСБ уточни, че ще желае разбор на настоящото положение на сдружението и предвижда, че това няма да е последното нарастване на цената на билета в Бургас.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР