От 1-и ноември, до края на март между 17 и

...
От 1-и ноември, до края на март между 17 и
Коментари Харесай

Мартин Мартинов: Всеки, който има дребен бизнес може да нахрани 30

От 1-и ноември, до края на март сред 17 и 18 часа всеки ден, бездомниците в София ще могат да получат топла храна в ресторант “Гамбринус “ на ул. Владайска 29.
“Това го върша от сърце и душа. Винаги съм съчувствал на  тези хора, чудя се по какъв начин въобще оживяват и по какъв начин изкарват до утрешния ден. Всички ние сме си в къщи, на топло, имаме храна, светлина, топлота, до момента в който те са на улицата. Ние отиваме до аптеката при всяко кихане, до момента в който тези хора спят на открито по кашони и входове и изби през зимата “, каза бизнесмен и притежател на столичния ресторант “Гамбринус “ Мартин Мартинов в предаването “Нещо повече “.

“Ресурсите, които съм определил са за 100 души дневно “, разясни още той.

“Очакваме помощ от доброволци, като труд, както и донори на пакетирани храни – имам поради леща, ориз, сол. Или пък донори на кутийки за храни “

“Пари няма да одобряваме, който има предпочитание да подари нещо, дано го направи във формата на артикул. В никакъв случай дарените храни  не могат да бъдат с изтичащ период на валидност “, добави той.

“До момента са се обаждали най-вече жители от всички градове, даже българи, които живеят в чужбина – те оферират парични средства, само че им отхвърляме “

“Всеки, който има подобен малък бизнес, може да отдели средства да нахрани 30 или 50 индивида “
Цялото изявление можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР