От 1 февруари ученическите карти за градски транспорт в София

...
От 1 февруари ученическите карти за градски транспорт в София
Коментари Харесай

Ученическите карти за градски транспорт в София с нови цени от 1 февруари

От 1 февруари ученическите карти за градски превоз в София ще са с нови цени. Това е повода от началото на годината в пунктовете да отхвърлят продажбите на карти за повече от месец напред. Какво се трансформира - учениците до 14 години ще пътуват гратис, месечната карта за по-големите възпитаници за всички линии обаче нараства с 5 лева

Да не успееш да си заредиш картата за градския превоз за повече от месец, на какво се дължи това?

" Случи ми се за два месеца да желая и ми отхвърлиха.
Българска национална телевизия: Защо?
- Ами, не знам. Не разбрах ", споделя Джулия Божкова.

" Възможно е в средата на предходната седмица да е имало за малко неспособност да се зареждат карти при смяна на цените. Това от дълго време е отстранено, само че значимото е да напомним, че към днешна дата, в случай че желаете да заредите месечни карти за възпитаници, можете да го извършите единствено за един месец ", сподели Димитър Дилчев, изп. шеф на Центъра за градска подвижност.

Промените в цените важат за възпитаници, студенти и докторанти. За възпитаници над 14 години за метро или една линия наземен превоз още веднъж става 9 лв., за всички линии - 20 лв., а годишната - 200 лв.. За студентите карта за метро или една линия наземен превоз 9 лв., всички линии - 20 лв., годишна - 200 лв..





" При пускане на новите цени, на новите транспортни документи от 1 февруари ще можете да закупите още веднъж годишна карта или да заредите ученическа карта за месец, два, три или колкото реши родителят. За деца до 7 година и от 7 до 14 години транспортните документи към този момент са безвъзмездни. Останалите познати към днешна дата училищен карти те към този момент важат единствено за деца над 14 години ", изясни Димитър Дилчев, изп. шеф на ЦГМ.

Безплатната карта за деца до 7 години ще е хартиена и към нея има спомагателен електронен притежател, с който да могат да влизат в метрото, а тази за учениците от 7 до 14 година ще е електронна и със фотография. Смяната на картите ще бъде безвъзмездна и ще може да се направи във всеки един обект на ЦГМ след 1 февруари против уверение с документи за възрастта на детето и адресната регистрация на родителя, която би трябвало да е на територията на София.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР