От 1 август къщата музей на Димитър Димов в София

...
От 1 август къщата музей на Димитър Димов в София
Коментари Харесай

Къщата на Яворов ще бъде укрепена и отворена от есента

От 1 август къщата музей на Димитър Димов в София ще бъде още веднъж отворена за гости. Там ще бъде изработен ремонт и към този момент ще има непрекъснат организатор. Това сподели шефът на Националния книжовен музей Атанас Капралов. Укрепителни действия ще се извършат и в къщата музей на Яворов, която също ще отвори порти през есента.
 БГНЕС, списък
Къщата музей на Яворов да бъде укрепена, с цел да стане още веднъж безвредна за посетителите, това са се договорили Директорът на Националния книжовен музей Атанас Капралов и притежателя на парцела, сподели пред Дарик шефът.

" Тези укрепителни работи не костват кой знае какъв брой пари. Всичкото това нещо ще бъде направено, по тази причина водим договаряния по какъв начин тъкмо то да се случи, с цел да може от есента къщата музей на Яворов да бъде отворена и тя в действителност ще бъде отворена. Този ангажимент го поемам изрично. Смятам, че къщите музеи би трябвало да бъдат работещи. Димитър Димов е в общо взето едно положително положение, ще създадем козметичен ремонт и от 1 август към този момент ще има непрекъснат организатор, който ще се занимае с възобновяване на къщата музей на Димитър Димов. ", добави Капралов.
 БГНЕС, списък
Междувременно музеят означи и 167 години от рождението на Иван Вазов. Чествания има и в родния град поета - Сопот. Кулминацията ще е в неделя, когато ще бъде публично открит 40-метровият надпис на младежкия рид над града с думите – „ Аз съм българче “, сподели кметът на Сопот Деян Дойнов. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР