От 1 август износът на ЕС за Виетнам ще се

...
От 1 август износът на ЕС за Виетнам ще се
Коментари Харесай

Влиза в сила търговското споразумение между ЕС и Виетнам

От 1 август износът на Европейски Съюз за Виетнам ще се полза с по-малки мита. Това е непосредственият резултат от влизането в действие на съглашението за търговия сред Европейски Съюз и Виетнам, с което в последна сметка ще се отстранен митата върху 99 % от всички артикули, с които двете страни търгуват между тях. Също по този начин европейските сдружения по-лесно ще реализират стопанска активност във Виетнам: те към този момент ще могат да влагат и да аплайват за публични поръчки в условия на равнопоставеност с локалните съперници.

Съгласно новото съглашение икономическите изгоди вървят ръка за ръка с гаранциите за спазването на трудовите права, опазването на околната среда и съблюдаването на Парижкото съглашение по отношение на изменението на климата, с помощта на безапелационни, правно обвързващи и подлежащи на осъществяване задължения по отношение на устойчивото развиване.

Споразумението сред Европейски Съюз и Виетнам е най-всеобхватното комерсиално съглашение, сключвано в миналото сред Европейски Съюз и разрастваща се страна. В него напълно се регистрират потребностите на Виетнам във връзка с развиването, като на страната се дава по-дълъг период, а точно 10 години, за унищожаване на митата за вноса от Европейски Съюз.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР