От 1 август Българската народна банка (БНБ) вдига таксите за

...
От 1 август Българската народна банка (БНБ) вдига таксите за
Коментари Харесай

БНБ вдигна таксите за обмяна на монети срещу хартиени пари

От 1 август Българската национална банка (БНБ) подвига таксите за обмяна на монети против хартиени пари. Това решение е взето от Управителния съвет на централната банка и е публикувано на уеб страницата на институцията.

 Жълтите стотинки станаха златни Жълтите стотинки станаха златни

Такса ще се заплаща при обмяната на 10, 20 и 50 стотинки, както и за 1 и 2 лв.. Тя към този момент ще се пресмята като 1.7% от цената на предаденото количество монети, а не 1.3%, както е сега. Така при обмяна на 1000 лева централната банка ще наложи такса от 17 лева

Безплатно на касите на Българска народна банка ще се обменят към този момент освен 1 и 2 стотинки, само че и 5 стотинки.

Все отново от банката подвигат тавана за обмяна без комисионна, в случай че монетите са разграничени по номинал и общата им сума е до 120 лева, а не 100 лева, колкото е сегашната граница. Ако монетите обаче не са подредени по номинал, тогава освен че няма гратис обменно количество, а върху цялата стойност на монетите ще се начислява още по-висока такса - 1.8%, която е с 0.4% по-висока от сегашната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР