От 1 април заради лошите управленски решения на служебния регионален

...
От 1 април заради лошите управленски решения на служебния регионален
Коментари Харесай

Нанков: Заради Шишков от 1 април пътищата остават без поддържане

От 1 април поради неприятните управнически решения на служебния районен министър арх. Иван Шишков цялата републиканска пътна мрежа от близо 20 000 км остава без поддържане, заяви някогашният районен министър и лидер на кандидатдепутатската листа на ГЕРБ-СДС в Ловеч Николай Нанков на полемиката „ Мисия безвредни пътища “, проведена от Института за пътна сигурност, написа „ Труд “.

Причината за това злополучие е, че ръководената от Шишков администрация няма да успее да завърши търговете, които пусна едвам в средата на февруари, а договорите с компаниите за пътно поддържане изтичат на 1 април. Те бяха прекъснати предварително с концепцията, че до 1 април АПИ ще успее да завърши новите търгове на рекордна стойност от 3,6 милиарда лева Това обаче няма по какъв начин да стане и евентуално до края на годината пътищата ще са без поддържане. Дори не встъпвам в тематиката, че оповестените единични цени са с близо 49% по-високи от досегашните и че се основават условия за свръхконцентрация на активност в по-малко на брой огромни компании, сподели Нанков.

Липсата на поддържане на републиканските пътища е заплаха пред националната сигурност и въпросът би трябвало да се прегледа от способените институции, сподели Нанков.

Той обърна внимание, че и постоянният кабинет на Кирил Петков, и служебните държавни управления не престават да работят по същия метод, който преди две години беше разгласен от тях за противозаконен. По оповестените за порочни процедури се работи и се разплащат стотици милиони. Не са прекъснати инхаусите – в противен случай, откогато Шишков е министър, да вземем за пример са разплатени 420 млн. лева над дадените задатъци “, сподели Нанков.

“Последно – разпоредбите са неприятни единствено когато ръководи ГЕРБ ли? А когато не е ГЕРБ на власт – разпоредбите незабавно стават положителни?! ”, попита риторично Нанков. И заяви, че Шишков като консултант на министър Комитова беше оповестил за неприятен инженеринга, само че щом стана министър, към този момент подписва контракти на инженеринг – за Русе-Велико Търново, и разплаща задатъци, макар че няма позволение за градеж, нито има утвърдени механически или работни планове.

Нанков подсети, че точно при ръководството на ГЕРБ са били удължени гаранционните периоди в пътното строителство макар недоволството на компаниите. Като да вземем за пример, за механически ремонт и поддържане не е имало гаранция, а към този момент е въведено тя да е 2 година За ново строителство на автомагистрали гаранцията беше увеличена от 5 година на 7 година, за рехабилитация – от 2 година на 3 година Пак при ГЕРБ бяха изменени наредбите за планиране, които не бяха пипани 30 година и пътища се строяха по правила от руско време, подсети някогашният районен министър.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР