От 1 април започва приемът на документи по програма Асистирана

...
От 1 април започва приемът на документи по програма Асистирана
Коментари Харесай

Започва записването за програма „Асистирана репродукция“ в Русе

От 1 април стартира приемът на документи по стратегия „ Асистирана репродукция “, оповестиха от Общината.

Финансовото подкрепяне на инвитро процедури се реализира от Община Русе. Крайната дата за записване е 30 април, като двойките с репродуктивни проблеми (семейство или живеещи във фактическо съжителство), които ще вземат участие, би трябвало да са адресно регистрирани с непрекъснат или сегашен адрес в Община Русе н е по-малко от 3 години.

Определена от кмета на Община Русе комисия ще излезе с решение в триседмичен период от крайната дата за кандидатстване, а утвърдените ще бъдат известени документално.

Желаещите да се включат в програмата би трябвало да приготвят следната документи:

  1. Административна документи:

• Заявление до кмета на Община Русе - по пример (файл за евакуиране – уебсайт на Община Русе, меню „ За жители “, раздел „ Здравеопазване “, подраздел: Програма „ Асистирана репродукция “);
• Декларация за запознаване с изискванията на програмата - по пример (файл за евакуиране - уебсайт на Община Русе, меню „ За жители “, раздел „ Здравеопазване “, подраздел: Програма „ Асистирана репродукция “)
• Декларация за единодушие за култивиране на персонални данни - по пример (файл за евакуиране - уебсайт на Община Русе, меню „ За жители “, раздел „ Здравеопазване “, подраздел: Програма „ Асистирана репродукция “) – и за двамата съпрузи/партньори
• Документ за приход (за предходните шест месеца) - и за двамата съпрузи/партньори
• Декларация за фактическо общуване (свободен текст)

 Информацията за фамилно състояние се ревизира по длъжностен път. Информацията за непрекъснат или сегашен адрес в Община Русе се ревизира по длъжностен път.           

2. Медицинска документи:

• Експертно мнение (за кандидатстващите по позиция 2 - за процедури по асистирана репродукция, които не се финансират от НЗОК)
• Копие на заповед за утвърждение от Националния фонд за асистирана репродукция (за кандидатстващите по позиция 1 - за проучвания, които са рутинно нужни при подготовка за асистирана репродукция и не се поемат от НЗОК)
• Eпикриза за оперативна намеса (лапароскопия или лапаротомия), доказваща обтурация или липса на маточни тръби и/или хистеросалпингография, доказващо същото;
• Две спермограми - при съществуването на мъжки фактор
• Една спермограма - при съществуването на женски фактор
•  Набор от медико-диагностични проучвания (копия)

 Включването в Програма „ Асистирана репродукция “ може да бъде направено единствено един път годишно - от 1 до 30 април.

Заявление и заявления за кандидатстване (по образец) могат да се получат в Информационен център на Община Русе (пл. „ Свобода “ № 6) или на уеб страницата на Община Русе -

За повече информация можете да се обърнете към специалистите от отдел „ Здравни действия ” към дирекция „ Хуманитарни действия ” при Община Русе, стаи №32 и №36 (ул. „ Черно море “ №2); За информации и информация тел . 082/506-755, 082/506 794 и на 0885/397-831.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР