От 1 април се забранява вносът и продажбата на автомобили

...
От 1 април се забранява вносът и продажбата на автомобили
Коментари Харесай

Армения забрани колите с десен волан

От 1 април се не разрешава вносът и продажбата на коли с ситуиран отдясно волан на територията на Армения, оповестява организация ARKA. Мярката се постанова поради същински взрив в търговията с коли, доставяни от страни с "обратно " придвижване.
Според китайската организация "Синхуа " предходната година в Армения са импортирани най-малко 13 000 возила с десен волан, с което общият им брой по пътищата на страната е достигнал 36 000. Това е подтикнало държавното управление към противопоставяне.
Властите се притесняват, че в случай че вносът на коли с "обратен " волан продължи с сходни ударни темпове, в даден миг може да се наложи да бъдат променяни разпоредбите за придвижване по пътищата, което би било комплицирано и скъпо. Освен това арменското Министерство на превоза, връзките и осведомителните технологии е излязло със мнение, че такива коли са рискови за употреба.
Арменците купуват най-вече коли с десен волан, импортирани от Япония. Колите от Страната на изгряващото слънце са желани поради ниските им цени и положителното техническо положение.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР