От 1 април германците ще могат легално да ползват марихуана

...
От 1 април германците ще могат легално да ползват марихуана
Коментари Харесай

Германия легализира канабиса

От 1 април германците ще могат легално да употребяват марихуана - те ще могат да държат 50 грама у дома, което се равнява на към 160 цигари, и 25 на открито - близо 80 цигари. Това стана допустимо, тъй като долната камара на Народното събрание гласоподава в петък законопроекта с болшинство от 407 гласа при 226 " срещу " и четири гласа " въздържал се ". Отглеждането на канабис у дома също ще бъде легализирано, като на едно домакинство ще бъдат позволени до 3 растения. Очаква се законопроектът да бъде признат от Горната камара (Бундесрата) на 22 март.

Полицията в някои елементи на Германия към този момент постоянно си затваря очите за пушенето на публични места, макар че притежаването на марихуана за забавление към момента е нелегално.
Според министъра на опазването на здравето Карл Лаутербах, който е основател на промените, използването на канабис измежду младежите се усилва от години макар съществуващия закон. Неговата цел е да подкопае черния пазар, да отбрани пушачите от нечист канабис и да прекъсне източниците на доходи за проведените незаконни групи.

С този избор Германия преодоля още едно затруднение в проектите на съдружното държавно управление за лимитирано законно прилагане на марихуана, подчинено на голям брой правила, регулации и рестрикции.

Пушенето на марихуана наоколо до учебни заведения, детски и спортни площадки остава неразрешено. Всъщност пазарът ще бъде строго контролиран, тъй че намирането и пазаруването няма да бъде елементарно.

При дефинитивно одобрение на закона развъждането и притежанието на дребни количества канабис за персонална приложимост от пълнолетни лица ще бъде позволено от 1 април, до момента в който сдруженията за споделено развъждане и потребление на канабис ще могат да действат легално от 1 юли.

Плановете за узаконяване на марихуаната бяха мощно подложени на критика от медицински асоциации, от правосъдната власт и локални политици. Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах обаче съобщи, че актуалната обстановка “не е допустима по никакъв метод “ и добави, че главната цел на законопроекта е да управлява разпространяването и да пребори незаконната търговия.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР