От 1 април България вече няма да е в ситуация

...
От 1 април България вече няма да е в ситуация
Коментари Харесай

ОБЗОР: Отпаднаха противоепидемичните мерки, газова бутилка се взриви в Пловдив

От 1 април България към този момент няма да е в обстановка на изключителна епидемиологична конюнктура. Решението беше взето преди дни от Министерския съвет и образувано вследствие на едномесечни полемики. Отпадат въведените в страната противоепидемични ограничения. На първо място това е маската, която отпада като обвързване, само че остава " целесъобразна ".

Минималната работна заплата се усилва със 60 лв. и от 650 лв. тя към този момент е 710.

Близо 400 000 жители ще бъдат наранени от повдигането на оптималния застрахователен приход. Той се повишава с 400 лева От 3000 на 3 400 лева

Минималното обезщетение за безработица се повишава с 6 лв. или вместо 12 лв. ще се заплащат 18.

Ваучерите за храна също търпят промени. Досега се даваха до 80 лв. месечно, към този момент сумата ще е до 200 лв. за месец.

Какво взеха решение пловдивчани - да смъкват маските или да продължат да ги носят, вижте тук:

Отрицателни са пробите за алкохол и опиати на 19-годишния водач, предизвикал меле с две коли нощес на бул. " Княгиня Мария Луиза ". Това оповестиха от МВР-Пловдив. Шофьорът на една от колите е в болница, а двама пасажери са с леки пострадвания.

Газова бутилка се взриви в апартамент и провокира пожар на улица „ Ламартин” наоколо до бул. „ Марица”.

По първична информация е потърпевш възрастен човек с деменция.

Обходният път сред Първенец и Брестовица е затворен поради придошлата река Първенешка. Част от пътя е наводнен, а на място има полицейски екип, оповестяват от кметството на обитаемото място.

До две седмици се чака разчистването на първия и втория етаж от Белодробна болница в Пловдив да е завършило. Това съобщи кметът Здравко Димитров, който инспектира постройките на бившето лечебното заведение. То може да се трансформира в център за бягащи от войната украинци. По проект до няколко седмици би трябвало да бъдат настанени бежанци.

Дани Каназирева отговори на кмета Здравко Димитров, който съобщи по-рано през днешния ден, че тя е спряла 9 млн. лв. за Белодоробна болница. Зико сподели, че са били обезпечени 9 млн. лв. за Белодробна и още 1,4 млн. лв. за МБАЛ „ Св. Мина”, само че те били върнати в министерството.

Близо 50 души преобразяват Белодробната болница в Пловдив, която се гласи да настани бежанци до две седмици. Украинци, които сега получават заслон от български жители, поставят дружни старания, с цел да трансфорат порутената и западнала постройка в леговище на нуждаещите се.

Бурният вятър е съборил фрагменти от сграфитото " Захарий Зограф " на Димитър Киров, което е на стената на постройката на АМТИИ " Проф. Асен Диамандиев ". Проблемът е открит от шефа на " Старинен Пловдив " доцент Елена Кантарева-Дечева.

" Екипът на Общинския институт незабавно стартира правенето на план за реституция и консервация ", разгласи зам.-кметът Пламен Панов.

Любомир Петров, упрекнат за убийството на 21-годишната му жена Красимира Куковска, остана в ареста. Днес Петров, който е упрекнат за жестокото закононарушение още веднъж се изправи пред Окръжен съд Пловдив, като пожела за следващ път да му бъде наложена по лека мярка за неотклонение, само че магистратите порязаха желанията му.

Специализираната прокуратурата проверява за шпионаж в интерес на Русия двама чиновници на приблизително управително равнище на ДАНС и чиновник на българско министерство, друго от Министерство на вътрешните работи.

" Взети са ограничения,нашите чиновници, уличени в шпионска активност, да не се позволяват до постройката на ДАНС ", съобщи шефът на организацията Пламен Тончев на ексклузивен брифинг през днешния ден. Двамата обвинени чиновници са на приблизително управническо равнище, работят в една и съща дирекция, а в организацията са повече от 5 години, прецизираха от управлението.

Най-красивите кучета в света идват този уикенд в Пловдив. Асоциацията на киноложките сдружения у нас открива изложбения сезон за 2022 година в Международен панаир Пловдив.

45-годишен мъж е обрал два жилището на ул. " Славянска " единствено за няколко часа. Обитателите им подали сигнал в полицията и още същия ден екипи на Четвърто районно управление (на МВР) арестували мъжа, който се оказал престъпно проявен.

COVID-19 продължава да отстъпва. Заболеваемостта в Пловдивска област на двуседмична база падна под 200 на 100 000 души. В една трета от общините в региона няма заболели от ковид деца. Без новозаразени във възрастовата група 0-18 години са Брезово, Калояново, Куклен, Лъки, Раковски и Сопот, демонстрират последните данни на Регионалната здравна ревизия.

Два хеликоптера на украинските военновъздушни сили поразиха през днешния ден петролен контейнер в нефтобаза в съветския град Белгород. Те са прекосили границата, летейки на дребна височина, заяви губернаторът на региона Вячеслав Гладков, представен от Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР