От 1 април 2018 г. европейците ще имат достъп до

...
От 1 април 2018 г. европейците ще имат достъп до
Коментари Харесай

От днес европейците ще имат достъп до онлайн съдържанието, за което са се абонирали у дома


От 1 април 2018 година европейците ще имат достъп до онлайн наличието, за което са се абонирали вкъщи, където и да се намират в Европейски Съюз. Отменят се рестриктивните мерки, които не позволяваха на жителите на избрана страна да употребяват при пътешестване абонаментите си за цифрови медии и наличие.

„ Това е нов триумф на цифровия обединен пазар след ефикасното унищожаване на таксите за роуминг, с което се възползват потребителите в цяла Европа от юни 2017 година насам “, декларират европейските политици.

Новите правила са свързани с цифровия абонамент за филми, сериали, спортни излъчвания, игри или електронни книги. Те ще се ползват за платени услуги, само че доставчиците на гратис наличие също могат да се възползват от тях. Полза ще имат и доставчиците на онлайн наличие, защото към този момент няма да им се постанова да получават лицензи за страните, в които пътуват техните клиенти.

В взаимното изказване се показва още, че 29 милиона души или 5,7 % от потребителите в Европейски Съюз биха могли да се възползват от трансграничната преносимост, като в бъдеще техният брой ще нарасне доста —до 72 милиона души през 2010 година

Общо е мнението, че постигането на съглашение по отношение на преносимостта е незабравим резултат от тясното съдействие сред институциите на Европейски Съюз и европейските предприятия и заинтригувани страни. Според излъченото през днешния ден обръщение, това е следващата съответна стъпка към построяването на същински дигитален обединен пазар и обединено европейско цифрово общество, които да са налични за всички жители и да са рентабилни за бизнеса. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР