От 1,7 млрд. лева, които НОИ плаща на хора с

...
От 1,7 млрд. лева, които НОИ плаща на хора с
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Хората с увреждания не бива по никакъв начин да бъдат ощетени

От 1,7 милиарда лв., които Национален осигурителен институт заплаща на хора с увреждания, една немалка част отиват при хора, които нямат потребност от този тип помощ ". Това съобщи бившоят министър на опазването на здравето доктор Мирослав Ненков в ефира на Нова теледвизия.

"Задният ход за промяната в ТЕЛК пристигна след диалог сред премиера, здравния и обществения министър. Те оповестиха, че няма да се подхваща нищо, до момента в който няма консенсус с хората с увреждания. В в началото плануванаъа промяна инвалидната пенсия трябваше да зависи единствено от главното заболяване, само че не и от съпътстващите и да се взема решение какъв брой дееспособен е всеки болен, а не какъв брой инвалид е ", уточни той. „ Бъбречната рецесия какво усложняващо заболяване е? То е също % “, разяснява Ненков.

"В самото начало на мандата си това държавно управление, от което и аз бях част, даде обещание пред обществеността да направи тази промяна в ТЕЛК. Тогава нашият екип предложи нещо доста по-лесно и бързо да се отделят тези хора, които взимат непозволено обществени придобивки и те да бъдат лишени от тях и парите да отидат при същински нуждаещите се ", разяснява доктор Ненков.

„ Днес на този митинг ще бъдат хората, които не трябва по никакъв метод да бъдат ощетени от каквато и да е промяна. Там няма да бъдат тези с ТЕЛК-овете, които са на неуволняеми позиции по общини и администрации “, уточни още той.

Днес се чака 6000 души да се съберат пред Министерския съвет, с цел да изразят недоволството си против противоречивите промени в здравната експертиза, от които обаче през вчерашния ден властта се отхвърли.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР