От 1,30 на 1,35 лева с ДДС за отопляем кубик

...
От 1,30 на 1,35 лева с ДДС за отопляем кубик
Коментари Харесай

120-130 лева ще е парното в апартамент от 60 квадрата в Сливен

От 1,30 на 1,35 лв. с Данък добавена стойност за отопляем кубик размер е повишаването на парното отопление за идния зимен сезон в Сливен, оповестиха от локалната „ Топлофикация ”. Тази цена ще е годна, в случай че семейството не употребява битово-гореща вода. За останалите клиенти от сдружението оферират още по-атрактивни цени. Индивидуалните им контракти с отстъпките ще са обвързани с потреблението на гореща вода от ТЕЦ-а. За тези, които употребяват гореща вода до 2 или над 2 кубика месечно, цената на топлото пада надлежно на 1,30 и на 1,18 лв. с Данък добавена стойност за отопляем кубик от жилището. Пределната стойност на горещата вода се резервира и през тази зима ще бъде 8 лв. за кубик с Данък добавена стойност, през целия сезон. А през летните месеци, когато радиаторите са студени, хората ще могат да употребяват топла вода от ТЕЦ-а против месечна такса от 12 лв., без значение какво количество вода използват.

Изчисленията демонстрират, че притежателите на апартамент от 60 квадрата, където са включени всички радиатори, ще заплащат сметки в студа в границите на 120-130 лв., допълниха от сдружението. Тазгодишните отстъпки ще важат, в случай че клиентите сключат едногодишни контракти с „ Топлофикация ”, с краен период 31 октомври 2019 година и в случай че заплащат настоящите си отговорности в избрания 30-дневен период. От компанията припомнят още, че за лоялните клиенти ще има спомагателна отстъпка и през този сезон – няма да им се начисляват суми за отдадената от сградната апаратура топлинна сила.

„ Топлофикация ”-Сливен промени внезапно политиката по отношение на клиентите си преди няколко години, когато изп.директор бе инж. Ангел Ангелов. За първи път в сектора бяха въведени самостоятелни контракти с клиентите, както и пределни цени на парното съгласно отопляемия размер на жилищата и на битово-горещата вода. На хората бе дадена опция сами да дефинират какъв брой пространства ще отопляват и можеха да плануват разноските си за цялата зима поради пределните цени. Това избави сдружението, което тогава бе изпаднало във в действителност банкрут и бе останало с под 2000 клиенти. Към момента клиентите са 13 хиляди, като близо 11 хиляди от тях ще се употребяват от промоционалните предложения, тъй като са лоялни клиенти, добави Стефан Фотев, шеф „ Маркетинг ” в компанията. Парното отопление в Сливен за поредна година ще е най-евтиното в страната.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР