От 08:05 ч. е възстановено движението на влаковете през гара

...
От 08:05 ч. е възстановено движението на влаковете през гара
Коментари Харесай

Дерейлирал влак спря за часове движението по Подбалканската линия

От 08:05 ч. е възобновено придвижването на влаковете през гара Нова Загора, откакто в 03:20 ч., във входните стрелки - страна Хан Аспарух, при директно прекосяване на товарен трен на частен жп транспортьор, дерайлираха 10 вагона от 25-вагонната комбинация (2 078 т), пренасяща пиритен концентрат от Златица за Бургас.  Това наложи прекратяване на придвижването на влаковете през гара Нова Загора.

Бързият трен 8627 от София за Бургас беше отклонен през гара Тулово и е дошъл в Бургас с 97 мин. забавяне.

Пътниците от пътнически трен 80230, пътуващ по направление Ямбол-Стара Загора, и надлежно пасажерите от трен 80301 Коньово-Ямбол са превозени с рейсове в сектора гара Коньово-Стара Загора.

Нанесени са вреди на почти 200 м стоманен път, развалени са дирек на контактната мрежа, детайли на осигурителната техника и други

На място са спешни екипи и профилирана техника на Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” за освобождение на жп линията от дерайлиралите вагони и започване на възстановителни действия по опустошения стоманен път.

Националният ръб за следствие на катастрофи във въздушния, водния и железопътния превоз ще проверява аргументите за случая.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР