От 06:40 часа местно време тази сутрин гръцката противопожарна служба

...
От 06:40 часа местно време тази сутрин гръцката противопожарна служба
Коментари Харесай

Нов пожар избухна в Атика

От 06:40 часа локално време тази заран гръцката противопожарна работа с 9 пожарникари, 3 пожарни и 1 хеликоптер гаси горски пожар, който избухна в селището Неа Макри, в източната част на региона Атика. Неа Макри се намира доста покрай обитаемоте места, които бяха наранени от опустошителните пожари на 23 юли, лишили живота на 91 души.
Агенция МИА, представена от БГНЕС, оповестява, че съгласно прогнозата за заплаха от пожари, оповестена от Генералната работа за гражданска отбрана на Гърция, за през днешния ден региона Атика, дружно с полуостров Евия и островите Скирос, Лесбос, Хиос, Самос и Икария са в оранжев код с доста висока степен на заплаха от появяването на огнища.
През последните 24 часа противопожарните служби са получили 62 сигнала за градски и 15 горски пожара и са били призовани да оказват помощ за оправянето с 41 случая, прецизира още изданието Kathimerini.
От Генералния секретариат за гражданска отбрана инструктираха всички държавни служби, както и общинските и районните управляващи, да бъдат нащрек. Като превантивна мярка е въведена възбрана за придвижване на транспортни средства по пътища, считани за уязвими от пожар, в общините Маратон, Палини, Рафина-Пикери и Спата-Артемида. Забраната ще остане в действие до 7 часа в четвъртък, отбелязва организация " Фокус ".
Секретариатът приканва жителите да заобикалят всевъзможни дейности, които могат да причинят пожар, като изгаряне на суха трева и клони, мятане на цигари, приготвянето на барбекю или потребление на машини, които създават искри. В случай на пожар жителите се приканват неотложно да осведомят противопожарната работа, като се обадят на телефон 199.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР