От 01.12.2022 г., стачните действия на служителите на Централното управление

...
От 01.12.2022 г., стачните действия на служителите на Централното управление
Коментари Харесай

Служители на МВнР готвят ефективни стачни действия

От 01.12.2022 година, стачните дейности на чиновниците на Централното ръководство на Министерство на външните работи минават в ефикасни. Това декларират чиновници от Професионалното обединяване на държавните чиновници от дипломатическата работа.

Според тях оповестените на 19.10.2022 година алегорични протестни дейности в Министерство на външните работи не са довели до резултат. Поради неналичието на градивен, открит и ефикасен разговор с управлението на Министерство на външните работи по поставените протестни претенции.

В следващ стадий и при продължаваща липса на резултат по стачните претенции ще бъде в допълнение проведен процеса по започване на ефикасни протестни дейности и в задграничните представителства на Република България.

В интервала до 01.12.2022 година ще се организира едночасова ефикасна предупредителна стачка в Централно ръководство на Министерство на външните работи.

Стачните претенции са за почтено възнаграждение за чиновниците на Министерство на външните работи
, индексиране на командировъчните средства, както и прекратяване на практиката да се понижава главната заплата при тръгване в дълготрайна командировка.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР