От 00.01 ч. на 18 август сключените застрахователни полици в

...
От 00.01 ч. на 18 август сключените застрахователни полици в
Коментари Харесай

ВМРО с няколко питания към местната администрация заради ситуацията с Олимпик

От 00.01 ч. на 18 август подписаните застрахователни полици в ЗК " Олимпик " към този момент няма да са годни, защото сдружението разгласи неплатежоспособност. Именно в него са застраховани и някои общински здравни заведения. По този мотив общинските съветници от Вътрешна македонска революционна организация са обезпокоени за съответните заведения, поради което насочиха питания към локалната власт. Настояват и за смяна на Наредбата, съгласно която Общинския съвет (ОбС) утвърждава застрахователите на общинските сдружения. Това оповестиха самите съветници от Вътрешна македонска революционна организация, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

" Не желаеме по никакъв метод въпросът да бъде политизиран. Но ще настояваме да бъде изменена Наредбата за реда за основаване на търговски сдружения и практикуване правата на благосъстоятелност на община Пловдив върху общинската част на капитала и по-точно член 10, алинея 1, т. 24, в която Общински съвет утвърждава избора на осигурител. Получава се по този начин, че без значение каква е цената на тази застраховка, Общински съвет би трябвало да утвърждава сходен избор на шефовете. Ако Общински съвет утвърждава избора на осигурител, то какво се случва с общинските сдружения, застраховани в ЗК " Олимпик " след 00.01 ч на 18 август ", попита ръководителят на Вътрешна македонска революционна организация Борислав Инчев.

От своя страна съветникът Стефан Послийски поясни, че идната постоянна сесия на Общински съвет е на 13 септември. " Което е извънредно късно за въпроси и търсене на решения. Заради това взехме решение да предоставим запитване към кмета без да чакаме Общински съвет ", добави Послийски.

Питането им включва пет въпроса, които са:

1. Колко и кои са общинските сдружения, застраховани в " Олимпик "?

2. Предприети ли са ограничения за обстановката със ЗК " Олимпик "?

3. Според чл.10, алинея 1, т. 24 от Наредбата за реда за основаване на търговски сдружения и практикуване правата на благосъстоятелност на община Пловдив върху общинската част на капитала Общински съвет всякога взима решение за застраховката на съответните сдружения. Сесията на Общински съвет е на 13 септември, т.е. дотогава има 25 дни, в които не е ясно какво се случва, в случай че има застрахователно събитие.

4. Трябва ли да се свика изключителна сесия и то в незабавен порядък, в който да се вземе решение за нов осигурител? Кмет, ръководител на Общински съвет, 1/3 от съветниците или 1/5 от гласоподаватели привикват изключителна сесия.

5. Кой ще поеме отговорност за времето, в което няма подписана нова застраховка?

" Днес ще входирам това запитване в община Пловдив ", сподели още Послийски.

" Ще подкрепим администрацията, само че тя би трябвало да каже какво ще предприеме ", добави Инчев.

Те приключиха с това, че от тази обстановка може да се извлече урок и при следващи решения за избор на застрахователна компания, ще бъдат по-изрядни.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР