От 0.00 часа тази нощ с моя заповед стартира специализирана

...
От 0.00 часа тази нощ с моя заповед стартира специализирана
Коментари Харесай

56 задържани и над 150 проверени обекта в акция Бяло

От 0.00 часа тази нощ с моя заповед започва профилирана полицейска интервенция за опиати. Към момента имаме арестувани 56 лица, в интервенцията вземат участие над 3000 чиновници на полицията, жандармерията и чиновници на " Гранична полиция ". Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Петър Тодоров, който даде брифинг в Министерския съвет дружно със служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев.
Още по темата
Проверяват се над 150 обекта, като досега са открити закононарушения за владеене, разпространяване на наркотични субстанции или ръководство на моторни транспортни средства под въздействието на такива. Операцията ще продължи и в идващите дни, осведоми Тодоров.

Той добави, че се ревизират всевъзможни типове обекти - търговски обекти, частни адреси, заведения, от целия набор, където има данни, че може да има наркотични субстанции, добавя Българска телеграфна агенция.

" Прокуратурата от месеци по мое разпореждане прави разбор на досъдебни производства, свързани с разпространяване на опиати - с приоритет разпространяване на наркотични субстанции към учебните заведения - с оглед активизиране на работата по тези каузи и реализиране на резултати, каквито българските жители чакат ", заяви в това време на брифинг основният прокурор Иван Гешев.

" В продължение на повече от месец с изключение на тази организация се основава и координация по места със структурите на Министерство на вътрешните работи за реализиране на действителни резултати в противодействието на разпространяването на наркотични субстанции ", съобщи Гешев.

Главният прокурор изясни, че през вчерашния ден е дал предписание за активизиране по досъдебните производства и прекосяване към дейности за привличане на наказателна отговорност лица, за които са събрани доказателства.

" В прокуратурата е основана организация за бързо и предпочитано осъществяване на дейности по следствието по случаи, които бих нарекъл нови и които ще разкрие и установи МВР в днешния ден в сходство със своите пълномощия. Освен това, предпочитано и в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи интензивно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространение на опиати по каузи както от Министерство на вътрешните работи, по този начин и от следователи ", сподели Гешев.

По думите му в границите на идващите вести прокуратурата ще показа резултатите от акцията през днешния ден.

" Дали някой представител на институция харесва или друг, който стои отпред на дадена институция, не интересува българските жители. Основната цел е взаимоотношение на институциите за покриване на упованията на жителите - противопоставяне на престъпността и отбрана на сигурността и на нашите деца ", добави основният прокурор. 

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР