От 0.00 часа на 1 април на територията на област

...
От 0.00 часа на 1 април на територията на област
Коментари Харесай

Налагат вечерен час в цялата област Стара Загора

От 0.00 часа на 1 април на територията на област Стара Загора влиза в действие вечерен час за цялото население - от 21 часа вечер до 5 часа сутринта. Изключения ще се вършат единствено за тези, които отиват на работа и при излизане от къщи за медицински потребности. С този вечерен час ще би трябвало да се съобрази и работното време на магазините за хранителни артикули и изключително на огромните търговски вериги. Заповедта е на регионалния шеф Гергана Микова по рекомендация на Областния спешен щаб.

Досега в региона имаше вечерен час единствено за някои от ромските махали. В Стара Загора да вземем за пример той важеше за циганския квартал " Лозенец " от 20 часа вечер до 4 часа заран, а в Гълъбово - от 20 до 5 часа. В Чирпан рестриктивните мерки бяха за младежи до 18 години.

Само в Мъглиж общината първа вкара вечерен час за всички свои жители, без значение от етнос и изповедание, от 19 до 5 часа, а на магазините подреди за затварят до 18,30 часа.

Ше бъдат затегнати ограниченията и в самия регионален център Стара Загора, а контролът засилен. От вторник да вземем за пример към този момент са затворени по този начин наречените " кучешки градинки ", които са обособени за разходки на домашни любимци. Те останаха отворени след възбраната хората да посещават и да се събират в парковете, само че локалната власт установи, че старозагорци почнали да злоупотребяват с тези правила. " Да, можеш да излезеш да си разходиш кучето, само че не и да го използваш, с цел да обикаляш целия град ", разяснява по този мотив кметът Живко Тодоров. Той издаде заповед, съгласно която отсега нататък стопаните ще могат да разхождат домашните си любимци единствено и само към мястото, където живеят, и то, в случай че животните са на каишка.

Припомняме, че от 13 март 2020 година на територията на Република България е въведен режим на изключително състояние, целящ ограничението на разпространяването на коронавирусна зараза и болестта, наричано COVID-19. Със заповед на министъра на опазването на здравето са въведени редица ограничаващи ограничения в обществения и икономическия живот. Стриктното съблюдаване на напътствията на специалистите и Националния спешен щаб ще предотврати разрастването на епидемията. 
Пазете себе си и се грижете за околните си!

Спазвайте хигиеничните наставления и помнете:
- избягвайте контакт с заболели хора, изключително такива с кашлица;
- избягвайте визити на пазари и места, където има живи или мъртви животни;
- прилагайте общите хигиенични правила във връзка с хигиената на ръцете и хигиената на храната;
- измивайте ръцете си със сапун и вода ИЛИ използвайте антисептичен разтвор на алкохолна основа преди хранене, след потребление на тоалетната и след всеки контакт с животни;
- избягвайте контакт с животни, техните екскременти или изпражнения

Останете си вкъщи!
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР