От 0.00 часа днес стартира предизборната кампания за местния вот.

...
От 0.00 часа днес стартира предизборната кампания за местния вот.
Коментари Харесай

От полунощ стартира кампанията за местните избори

От 0.00 часа през днешния ден започва предизборната акция за локалния избор. Кандидатите за кметове и общински съветници разполагат с месец, с цел да привлекат поддръжката на гласоподавателите. Общо над 6 милиона и 200 хиляди души имат право на глас.
На тези избори над 36 000 са претендентите за кметове и общински съветници в цялата страна. За съпоставяне на предходните локални избори те са били доста повече. Изборите са планувани за 27 октомври, като общините ще избират всред 1 200 претенденти за кметски постове. Най-много са искащите да оглавят София – 19, и Пловдив – 14 кандидат-кметове. В над 390 кметства пък има единствено по един претендент. От ЦИК обаче обясниха, че там избори ще се организират и хората ще могат да гласоподават.
До 30 септември ще бъдат назначени секционните комисии, с цел да стартира и образованието им. Целта - да се понижат грешките в протоколите. И този път бюлетините ще съдържат квадратчето " не поддържам никого ". За да има пренареждане на листа са нужни 7 % от действителните гласове подадени за една кандидатска листа. След последните промени в изборния кодекс акцията на партиите и обединенията може да бъде финансирана от еднолични търговци, юридически лица.
„ Агитационните материали не могат да съдържат, в това число и клиповете и другите форми на предизборна акция, потреблението на националния байрак и герба на Република България и на други страни, както и не може да бъде осъществена предизборна пропаганда от духовни лица или в границите на религиозни обреди. Кампанията следва да бъде водена на български, тя да бъде толерантна. Затова и ние призоваваме към етично отношение без да има засягане на правата и ползите на претенденти “, съобщи представителят на ЦИК Александър Андреев пред Българска национална телевизия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР