Освобождаването на г-жа Катя Ценева беше неизбежно. Това заяви за

...
Освобождаването на г-жа Катя Ценева беше неизбежно. Това заяви за
Коментари Харесай

Уволниха дисциплинарно директорката на професионалната гимназия в Ботевград

" Освобождаването на госпожа Катя Ценева беше неизбежно. " Това съобщи за news.bg началникът на Регионалното ръководство по образованието София-регион Росица Иванова по отношение на дисциплинарното уволняване на директорката на гимназия ТПГ " Стамен Панчев " в Ботевград.

Тя удостовери, че през днешния ден рано сутринта й е връчена заповедта за уволняване от трима души, представители на РУО София-регион.

Иванова е безапелационна, че не може да се държат на работа шефове, които не могат да извършват отговорностите си.

Като главен претекст за освобождението на директорката началникът на РУО уточни корист с доверието и уронване на престижа на учебното заведение, Регионалното ръководство на образованието и Министерството на образованието.

Росица Иванова означи като претекстове и установилия висок % на отсъствия, неналичието на качествено обучение в учебното заведение, както и невъзможността да набележи ефикасни ограничения за задържането на учениците.

" Най-фрапиращото нарушаване беше нейното държание пред медиите ", посочи Иванова.

По думите й директорката Катя Ценева е показала погрешна информация в локални медии в Ботевград за статистически данни във връзка с присъстващи и отсъстващи възпитаници на територията на общината.

Иванова изрично съобщи, че не я е упълномощавала да популяризира такава информация, като акцентира, че данните нямали нищо с действителните.

Началникът на РУО София район разяснява пред news.bg и инспекцията осъществена в учебното заведение. Тя съобщи, че в нея не е имало нищо неправилно, като напрежението се е основало единствено измежду колектива.

Припомняме, че просветителни специалисти влязоха с полиция в учебно заведение в Ботевград.

Росица Иванова означи още, че директорката не е съумяла да им обезпечи естествени условия за осъществяване на инспекцията.

Тя посочи още, че учителите прекомерно са преексппнирали обстановката и тя не била очевидец входовете на учебното заведение да са били заключени. Закъснели били 11 възпитаници, които персонално тя е преброила, с цел да бъде правилна инспекцията.

Пред локални медии директорката Катя Ценева декларира, че ще търси правата си в съда. За това нейно изявление началникът на РУО разясни, че тя има това право, само че счита, че заповедта за уволнението й няма по какъв начин отпадне.

Иванова добави още, че ще се търси вид за нов шеф на учебното заведение, който би трябвало да бъде назначен от 1 юли. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР