Освобождаването на доброволците от работа, за да се включват в

...
Освобождаването на доброволците от работа, за да се включват в
Коментари Харесай

Планинската спасителна служба ще иска законодателни промени за доброволците

Освобождаването на доброволците от работа, с цел да се включват в избавителни акции и образования е един от главните проблеми за Планинската избавителна работа (ПСС). На прага на зимния сезон те упорстват за законодателни промени.

 Емил Нешев, шеф на ПСС: Погледът в очите на избавения - това е нещо, което мъчно може да се опише.
Казват, че най-опасната планина за всеки екскурзиант е подценената планина. А с изключение на всички провокации за спасителите, проблем се оказва и неналичието на хеликоптер.

Емил Нешев: Това ни затруднява изключително в случаите, когато потърпевшият е на отдалечено място. Отнема доста време, с цел да се стигне до него, а в това време неговото положение постанова бърз превоз.
В Дупница към този момент имат професионален дрон с обсег 10 километра, който ще оказва помощ на спасителите при акции. Верни сътрудници на спасителите са и кучетата. От тази година по време на продължителни акции четириногите ще бъдат настанявани в специфични топлоизолирани ремаркета. Гари е едно от 10-те кучета, които са особено подготвени за същинска избавителна акция.

Симеон Табаков, планински избавител от отряд София: Аз разгадавам напълно на него. Никога няма да ме подведе. Това е най-важното. За секунда нямам подозрение в него.
За тази година от ПСС означават по-малко смъртни случаи, спрямо предишни години. Най-много избавителни акции за тази година има в Стара планина, Рила, Пирин и Витоша.


От избавителната работа дефинират като най-спокойни, месеците април и май, а най-трудни - ноември и декември. Най-много произшествия има през летните месеци.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР