Освобождаването на Джок Полфрийман от центъра за временно настаняване в

...
Освобождаването на Джок Полфрийман от центъра за временно настаняване в
Коментари Харесай

Остри реакции след освобождаването на Полфрийман от центъра в Бусманци

Освобождаването на Джок Полфрийман от центъра за краткотрайно настаняване в Бусманци провокира остри реакции. Пред Българска национална телевизия родителите на убития Андрей Монов обявиха, че няма да разясняват случая, до момента в който не излезе решението на Върховен касационен съд по отношение на предварителното освобождение на австралиеца. Според адвокати въпросът " Полфрийман " повдига спор за законодателни промени за метода, по който се изплащат компенсациите на околните на жертвите.

Димитър Кръстев е измежду най-близките другари на убития Андрей Монов. Във съдбовната нощ идва на място няколко минути, откакто младият мъж е бил намушкан.
Димитър Кръстев, другар на Андрей Монов: Заварих Андрей да лежи в локва кръв на платното, колата за спешна помощ се забави пъклен доста. Истината е една и тя е, че Джок Полфрийман лиши човешки живот и заплаши втори подобен. С боен нож.
Приятелите на Андрей Монов считат, че правосъдният състав освободил предварително Полфрийман, не е бил неутрален. Близките не имат вяра, че австралиецът се е поправил зад стените на пандиза.
Димитър Кръстев, другар на Андрей Монов: Имаше държание по-скоро на риалити звезда, в сравнение с човек, който се разкайва. Искаме нов правосъден състав, който да гледа отначало мярката, в случай че удостовери, удостовери, в случай че не да бъде върнат в пандиза да излежи присъдата си.
След като през вчерашния ден Полфрийман напусна центъра за краткотрайно настаняване в Бусманци, той съобщи, че против решението на съда има само партийни митинги.
Джок Полфрийман: Ако върнат делото ми за ново разглеждане всеки арбитър ще би трябвало да дава отказ, тъй като няма по какъв начин да не бъде привързан, след толкоз медиен звук от моето освобождение до момента. Ще би трябвало да се откри арбитър от друга страна.
Според юрист Марин Марковски присъдата на австралиеца е лека, а освобождението му не е рационално. Според Марковски законът би трябвало да се уточни по този начин, че предварително освобождение да се позволява при положение, че е изплатена кръвнината. В случая тя е 400 хиляди лв..

Лаконичен коментар по тематиката направи и президентът Румен Радев, който прикани никой да не се меси в работата на съда нито извън, нито от вътрешната страна на системата.
 Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци Джок Полфрийман напусна центъра в Бусманци
Джок Полфрийман - австралиецът, наказан за ликвидиране у нас и пуснат предварително от пандиза - беше освободен от центъра за краткотрайно настаняване в Бусманци...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР