Освобождава се радиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G

...
Освобождава се радиочестотен спектър за стартиране на изграждането на 5G
Коментари Харесай

Освобождават се честоти за изграждането на 5G мрежи

Освобождава се радиочестотен набор за пускане на построяването на 5G мрежи. Това планува признатото решение от държавното управление за изменение и допълнение на Националния проект за систематизиране на радиочестотния набор.

По този метод се основават условия за предприемане на дейности от Комисията за контролиране на известията за образуване на активността по даване на операторите радиочестотен набор в обсег 700 MHz и радиочестотна лента 24.25-27.5 GHz, нужни за създаване на 5G мрежи.

Те следва да обезпечат висока скорост на продан на данни при цялостно покритие на страната по територия, а освен по население.

Направените промени са в сходство с Националната пътна карта за осъществяване на отговорностите на България по решение на Европейския парламент и на Европейския съвет от 17 май 2017 година за потреблението на радиочестотна лента 470-790 MHz в Съюза.

Правителствата би трябвало да основат среда за поощряване на вложенията и разгръщането на 5G мрежи и услуги, сподели във вторник министърът на превоза Росен Желязков по време на министерска кръгла маса за ролята на високоскоростните цифрови мрежи. Събитието се организира в Будапеща и е част от програмата на форума на Международния съюз по далекосъобщенията ITU Telecom World 2019.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР