Освободеният след 20-месечен плен в окупираните територии войник от 56-а

...
Освободеният след 20-месечен плен в окупираните територии войник от 56-а
Коментари Харесай

Пленен украинец се прибра кожа и кости след арест от руснаците

Освободеният след 20-месечен плен в окупираните територии боец от 56-а мотопехотна бригада Владимир Цема-Бурсов се прибира кожа и кости. Свалил е 38 кг и си носи " букет " заболявания, предава СЕГА, цитирайки уеб страницата Свої.City и NEXTA. Той е освободен преди месец вследствие на замяна на пленници, която се прави регулярно сред воюващите страни. 

Владимир Цема-Бурсов е живеел с жена си и дребната им дъщеря в Мариупол. Бил е военнослужещ в 56-а обособена мотопехотна бригада. До началото на войната Владимир е мъж скала - висок 191 см с тегло 95 кг. През април 2022 година е покорен в металургичния комбинат Илич. След 20 месеца плен той се прибира 57 кг. Диагностициран е с ред хронични болести. 

Сутринта на 24 февруари 2022 година той застъпва на дежурство на КПП-то на военната част А0989 в Мариупол, след това дружно с другите бойци го местят в административна сграда на комбината Илич. 

Следващите дни до тях доближава информация, че началник на поделение в Мариуполския гарнизон се е предал на руснаците дружно с подразделението си. " Останахме с оголени позиции край завода. Започнаха диалозите, че няма да можем да удържим завода, по тази причина би трябвало да търсим излаз от вражеското обграждане. На 8 април опитахме на няколко пъти да излезем отвън предприятието. Но " главата " на колоната бе разрушена от съветската артилерия. Наложи се да се върнем. Все отново успяхме да се измъкнем от комбината и да се скрием в селскостопанско дружество. После отново потеглихме, само че попаднахме на патрул. Наредиха ни да слезем от колата и да влезем в един павилион за сказка, с цел да открият самоличността ни, ", споделя Цема-Бурсов. 

" Росгвардейците ни записаха и ни откараха до пандиза в Камянское, само че той не работеше. Поседяхме там 3-4 часа в килии с прозорци без стъкла, завързаха ни ръцете, натовариха ни камиони и ни закараха в Сартана. След два дни ни реалокираха в рейсове и ни откараха в колонията в Оленовка ", споделя военният. 

Оленовка е филтрационен лагер с ужасни битови условия, среща се край Донецк. " Като пристигнахме, ни посрещна надзорник, рапортуваш име, фамилия, бащино име и хукваш по " жив кулоар " към бараките. Живият кулоар е от мъже, които държат палки, бухалки, дъски с пирони и те бият. ", споделя Владимир.  После го местят в друга колония. 

" В момента се церя в санаториум в Полтавска област. Със здравето съм по-зле в сравнение с си мислех. Както се споделя, донесох си цялостен букет заболявания. Имам продължителен гастрит до степен на обостряне, неалкохолно омазняване на черния дроб, гастроезофагиална рефлуксна болест, продължителен простатит в етап на ремисия и прочие ", заключава Владимир. 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР