Освободеният предсрочно Джок Полфрийман очаква да му бъде издаден паспорт

...
Освободеният предсрочно Джок Полфрийман очаква да му бъде издаден паспорт
Коментари Харесай

Полфрийман чака паспорт, за да напусне България

Освободеният предварително Джок Полфрийман чака да му бъде публикуван паспорт и да бъде изведен от България. Това разгласи вътрешният министър Младен Маринов пред Нова телевизия.
Австралиецът остава в центъра за краткотрайно настаняване на чужденци в Бусманци. Той беше предварително освободен от пандиза с решение на Софийския апелативен съд, откакто излежа 12 от наложени му 20 години затвор за убийството на студента Андрей Монов.
Маринов разяснява дебатите към съкратеното произвеждане. " Когато има отнемане от живот, тогава няма цялостна правдивост, няма по какъв начин да се върнат нещата ". Той акцентира, че съдът би трябвало да има опция по съответно тежко закононарушение дали да приложи съкратеното произвеждане.
Според него при тежките убийства, " сякаш в никакъв случай не може да се откри цялостна правдивост и цялостно отмъщение ".
" Логиката на закона е да се откри правдивост и това да стане бързо, да има ефикасна присъда ", изясни министърът. По думите му има избрани обстановки, в които е възможно съкратеното произвеждане.
" Целта е когато има задоволителни доказателства и деецът си признае, да се избегне дългият интервал на правосъдно разследване, което отдалечава налагането и изтърпяването на наказването ", изясни Маринов.
" Важно е да се реализира оптимално възприятие на правдивост в обществото. Това работи превантивно ", счита министърът.
Той посочи, че работата по предотвратяването на хакерски офанзиви е ежедневна борба.
" Киберсигурността, както и физическата сигурност, изискват една непрекъсната грижа и непрекъснато възобновяване на средствата и методите, по които се реализира. Киберсигурността е по-специфична, явява се нов детайл ", сподели Маринов. И добави, че след офанзивата на Национална агенция за приходите, киберотделът на ГДБОП доста бързо са стигнали до причинителите.
Министерство на вътрешните работи не пробва принудително да влезе в жилището, в което към този момент денонощие се е барикадирал 57-годишния мъж, сподели още вътрешният министър. По думите му към този момент няма данни той да се пробва да посегне на живота си.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР