Освободеният предсрочно австралиец Джок Полфрийман вече има самолетен билет за

...
Освободеният предсрочно австралиец Джок Полфрийман вече има самолетен билет за
Коментари Харесай

Полфрийман вече имал самолетен билет и пасаван

Освободеният предварително австралиец Джок Полфрийман към този момент има самолетен билет за Австралия, а пасаванът му е подготвен от понеделник. Това сподели той в изявление за Нова телевизия в петък.

Полфрийман беше наказан за убийството на българина Андрей Монов. Съдът го освободи предварително, а през уикенда той напусна Централния софийски затвор. От там обаче беше откаран в центъра за депортация на незаконни чужденци в Бусманци, защото нямаше документ за идентичност.

Сега Полфрийман изясни, че пасаванът му, който трябваше да бъде публикуван от австралийското посолство в Гърция, към този момент е подготвен. Имал и самолетен билет, само че не е ясно по кое време може да отпътува от страната.

Развитието по проблема докара до рецензии към правосъдния състав, стигна и до Народното събрание, а основният прокурор Сотир Цацаров изиска преразглеждане на правосъдното решение за предварителното освобождение на автстралиеца. Заседанието по това искане е планувано за 23 октомври.

Пред Нова телевизия Полфрийман дефинира обстановката като " неуместна ", тъй като с изключение на възбраната да напуща страната имал и 5-годишна възбрана да влиза в България. В същото време се намира в депортационен център и единствената причина да е там била, че чака за депортация – т.е. да бъде изведен от страната. " Аз съм задължен да напусна страната “, счита Полфрийман.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР