Осветляването на Люпко Петрович за старши треньор е добро решение

...
Осветляването на Люпко Петрович за старши треньор е добро решение
Коментари Харесай

Аспарух Никодимов: Срещу Черно море отбраната на ЦСКА беше като пресен кашкавал

Осветляването на Люпко Петрович за старши треньор е положително решение в навечерието на идния мач с Осиек. Не е в този момент моментът за внезапни придвижвания. Люпко познава чудесно както състава на ЦСКА, по този начин и този на хърватите. Това съобщи легендата Аспарух Никодимов пред " Тема спорт ".

" Очевидно е, че той беше централната фигура в щаба и до момента, единственото необичайно нещо е за какво лиши толкоз време, с цел да разгласят, че сърбинът е отпред. Не виждам от какво се опасяваха и срамиха. Човекът си е огромно име. Трябва да се знае кой носи отговорността, а не да се размиват нещата. Не може на всякакви треньори да им скимва нещо и да скачат да дават указания на тъчлинията. В последна сметка ЦСКА не е учебно заведение. Тук е належащо да си теоретичен и да знаеш. Не може да си инцидентен треньор. Точно това беше едно от главните неща - да се избистри кой е отпред и надлежно кой реди състава, прави тактиката и дава напътствията ", заключи Паро.

" ЦСКА игра против Черно море като необразован тим. Всеки действаше самичък за себе си, нямаше никакво подсигуряване, никакъв синхрон, липсваха целенасочени отборни дейности. Почти целият състав беше възмутителен. Отборът изглеждаше без мощ и воля. Бавните и безразборни дейности даваха опция на противника да се събира в отбрана и да затваря всички подстъпи. Няма изненада, няма експедитивност. Още по-притеснителното е, че тези неща ги анализирахме и през предишния сезон и в този момент не се вижда никакъв напредък. Изводите от мача с Етър не бяха направени.

Чисто игрово най-притеснителна е обстановката в отбрана. Срещу Черно море защитата беше като свеж кашкавал. Тези момчета откъм гърба като че ли не знаят писмеността на футбола. Два от головете бяха през зоната на Стойчо Атанасов, а за шпагат с вдигнати ръце няма какво и да приказваме. Но момчето не е отговорно, той си играе съгласно опциите. Чорбаджийски пък още веднъж беше неосведомен. След като Томаш бе отстранен от Иса, Божидар трябваше да тръгне незабавно към него и да го пресрещне, а не да стои пред вратаря, където нямаше състезател на Черно море.

Аз като треньор забранявах на футболистите да вършат шпагати в наказателното поле, а Томаш постоянно се хвърля на такива и остава на земята, до момента в който съперниковият състезател минава около него. Да, той умее да изнася топката, има добър пас и взор върху играта, само че е доста муден, не има никаква динамичност и експанзия, губи огромна част от единоборствата. Не знам какъв е казусът с Бодуров, само че без него се вижда, че е цялостен безпорядък в отбрана. Той най-малко е водач, ще се скара на другите, ще ги подреди. Без него ситуацията е... ", съобщи Никодимов.

" Но проблемите надалеч не са единствено в отбранителен проект. Тиаго от доста време съм споделил, че се крие. Той играе в монотонно движение. И при него няма никаква динамичност и експанзия, прекомерно муден е. Един мач играе добре, след това 3-4 срещи го търсим къде е. Той отговорност не поема. От време на време вкара някой гол, даде няколко паса, бие два фаула, вземе премия за състезател на мача и шапка на сопа. Пинто-Минто, там няма какво да ги приказваме. Това са си среднюрковци. Халфовете би трябвало да са като влекачи, да бягат напред-назад, да работят непрекъснато.

Извинявайте, само че Черно море с 8 българи те прави пийнал. Илиан Илиев ги е наредил, дисциплинирани са, извършват си дилемите. А с ЦСКА какво се случва?! Взимат се някакви парчета от цяла Европа. Да не приказваме, че от 7-те летни попълнения против Черно море стартира единствено един (б.р. - Кери). Другите защо си ги привлякъл? Не става по този начин. Отдавна съм го споделил - вземи двама-трима в действителност качествени футболисти и си гледай кефа. Вижда се, че по този начин на кг не се прави работа.

Coy го оставят да се оправя самичък напред. И като преодолее един бранител, вторият към този момент го чака и го скалпира. На фланга Евандро си играе махленската, а и такива голове изпусна... Особено оня, при който вратарят му мазета топката в краката. И това при Евандро е рецидив - през предишния сезон също направи куп пропуски от чисти позиции. Помните мача в Разград за състезание напролет ", добави легендата на ЦСКА.

" Друг стеснителен миг е кондиционната подготовка. Илиан Илиев самичък сподели, че тимът му е бил по-свеж. Нали има ротации в ЦСКА? Защо тогава отново са изтощени? Лошото е, че тимът става за насмешка, въпреки че тъкмо това си и заслужи с изявите напоследък. Всяка година едно и също се повтаря. Отборът замязя на бакалия - най-хубавото се продава. Сиренето, което остава, обаче нещо се скапва ", сподели Паро.

" Срещу Осиек сигурно ще има реакция. Това са разнообразни мачове. Очаквам ЦСКА да наподобява по радикално друг метод. Поне по този начин е било в предходни години, когато след издънки в шампионата сме излизали преобразени на интернационалната сцена. Спомням си през 1967-а, че загубихме от Ботев Пловдив на " Армията " тъкмо с 1:3, само че след това отидохме в Милано и направихме страховит мач с Интер (1:1). И различен случай - три-четири дни преди да бием доста мощния състав на Шахтьор Донецк с 3:0, завършихме 0:0 с Черноморец в Бургас. Сега на ЦСКА не му остава нищо друго, с изключение на да реагира. Има единствено един метод - с поредност от победи в евротурнирите и шампионата ", приключи оптимистично Аспарух Никодимов. /topsport.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР