Осветлението е водещ фактор, определящ цялостната атмосферата както у дома,

...
Осветлението е водещ фактор, определящ цялостната атмосферата както у дома,
Коментари Харесай

5 Съвета за перфектно осветление във всяко помещение


Осветлението е водещ фактор, определящ цялостната атмосферата както вкъщи, по този начин и в публични пространства, заведения и други.

Преди да купите нови осветителни тела, без значение защо помещение, доверете се на следните 5 съвета за избор на съвършено осветяване от редакторите на GRANDecor .

Планирайте авансово

В случай че ви предстоят главен ремонт или довършителни работи в ново жилище, то предварителното обмисляне за скриване на всички кабели в стените и таваните е безусловно наложително! Когато имате предпочитание да промените само осветителното тяло в някое помещение, уверете се, че новото няма особености в монтажа, които биха попречили процеса.

Съобразете осветлението с предназначението на стаята

Колко светлина и с какво разположение е нужна в дадена стая, зависи от нейното предопределение. Помислете дали имате потребност от мощна ориентирана светлина над кухненския плот или бюрото да вземем за пример или ви е належащо по-дискретно осветяване като за спалня. Това ще дефинира както мощността, по този начин и типа и броя на осветителните уреди.

Определете верния размер на осветителните тела

Обемът на стаята има значение при избора на осветяване. Съобразете осветителните тела като величина и брой с него. Когато избирате полилей, лампион или друго осветяване, обърнете внимание на размерите на продукта. Често фотографията не дава действителна визия за величина му.

Осветление съгласно цветовете в помещението

Всеизвестен факт е, че по-светлите цветове, както и гланцираните повърхности, отразяват светлината, до момента в който тъмните и матови стени и мебели я гълтам. Преценете какъв брой светлина ви нужна по отношение на наличното обзавеждане.

Съобразете осветлението със стила на интериора

Използвайте осветителните тела освен за осветление, а и като украса. За да допълните интериора на помещението, съобразете стила на продуктите със стила на помещението. Така ще постигнете обезпечено по-добра последна визия.

 

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР