освещаването на новият параклис в двора на МБАЛ Св. Анна

...
освещаването на новият параклис в двора на МБАЛ Св. Анна
Коментари Харесай

Шефът на МБАЛ Св. Анна: Българските болници изглеждат като затвори, а красотата лекува!

 освещаването на новият параклис в двора на МБАЛ " Св. Анна " шефът на болничното заведение доктор Красимир Петров, съобщи кореспондент Varna24.bg

" Всеки, който е практикувал медицина знае, че има един тайнствен миг, в който единствено лекарското изкуство не доближава. И тъкмо тогава се появява тази частичка, която някои назовават неосъзнато познание, други неведение, а народа за по-просто назовава религия. Тоест, има нещо което ние не разбираме, само че ни оказва помощ. Но желая да приказвам освен за вярата, а и за хубостта.

Никога не съм можел да схвана за какво българските лечебни заведения са изглеждали като затвори или бежански лагери. Това, което ние направихме е частичка религия, само че и частичка хубост. Малките неща, дребните промени дават огромна религия у хората, че нещата се трансформират към нещо по-добро. И това е методът, по който да се върви напред. Прекрасно е, че и пациентите, и работещите в болничното заведение, започнаха да възприемат като нещо напълно обикновено красивото. И то на публични места.

За жал в народопсихологията ни е заложено едно пренебрежение и опустошение към публичните места. Трябва да стартираме да възпитаваме, че хубостта в обществения живот и институциите са нещо обикновено. Относно параклиса, символиката е ясно, той е знак на вярата. Отзад направихме градинка под формата на детелинка, където ще засеем детелини, уповавам се и четирилистни, и това е вярата. А любовта, нея би трябвало да я донесе всеки един, който идва на това място ", сподели доктор Петров. 

Повече вижте във видеото!

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР