Освен здравето, най-важното е да запазим и работниците, за да

...
Освен здравето, най-важното е да запазим и работниците, за да
Коментари Харесай

Борисов: Освен здравето, трябва да запазим и работниците

" Освен здравето, най-важното е да запазим и служащите, с цел да могат незабавно след рецесията предприятията да проработят. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на брифинг в Министерски съвет.
За да резервира работните места и стопанската система, държавното управление се съгласило да разширят компенсациите, тъй че да включва компании от всички браншове.
Държавата разполага с към 5 милиарда лева буфер, защото наложителният запас в Сребърния фонд и фонд АЕЦ Козлодуй не трябва да пада под 5 милиарда лева " Търсим по какъв начин да разположим парите във времето, по тази причина разговарях и със синдикатите, с цел да подпомогнем хората, изключително тези на първа линия ", сподели Борисов. Той е безапелационен, че насъбраните запаси не би трябвало да се харчат бързо и безразсъдно, а би трябвало да бъдат употребявани по най-правилния метод, с цел да се възвърне стопанската система след края на епидемията.
Основната грижа на страната е да обезпечи заплатите на лекари, служители на реда, пенсионери и други бюджетни чиновници. Няма да пипаме запаса за пенсионерите, безапелационен е Борисов.
По думите му с насъбраното до момента страната може да издържи 3 месеца. 
Можем да вземем заеми, несъмнено няма да минем без тях. Но всеки заем след това се връща, освен с лихвите, само че ще ги връщат децата ни и идващите генерации. Икономиката няма да тръгне стремително нагоре след рецесията, тогава ще са най-нужни известиции за повдигането ѝ, предизвести Борисов.
Той е поздравен особено от геманския канцлер Ангела Меркел, че е реорганизирал българската стопанска система, тъй че да създава най-необходимото – защитни шлемове, маски, дрехи и така нататък По думите на Борисов от ден на ден страни от Европейски Съюз демонстрират интерес къ.м тези артикули и са подготвени да ги купят при първа опция.
Произвеждаме хиляди тонове алкохол на месец. Имаме да произвеждаме и продаваме и за други страни, увери Борисов. Проблемът бил законовите условия за произвеждане. Имаше алкохол, който става за ракия и медицински алкохол с още 3 съставния елемент. Променихме го в границите на дни, изобщо не се усети, посочи министър председателят.
Държавата разполагала с задоволително леща, фасул, царевица, тъй че и животновъдите да бъдат обезпечени.
Премиерът описа по какъв начин е направил всичко допустимо, с цел да бъдат пуснати опашките от тирове на Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево в Турция и да не се натрупат по пътя към границата. На територията в България сега нямаме колона. Докато вървят тировете, стопанските системи и на Европа, и на България ще имат живот, безапелационен е той.
" Светът е в доста тежко състояние, такава рецесия никой не си спомня. Големият въпрос е какъв брой ще продължи рецесията. Светът се готви и действително има пари за 3 месеца. Ако стане 6 или 9 (месеца), нямаме отговор какво ще се случи ", призна Борисов.
Борисов посочи ограниченията в Съединени американски щати, където президентът Тръмп е призовал огромните компании да стартират произвеждане на дихателни апарати. Целта е амбициозна – да се произведат 100 000 респиратора за 100 дни. Мерките на управляващите в Съединени американски щати са за 2 месеца, сега приготвят планове за 3 месеца.
В доста страни се планува краткотрайно одържавяване на основни промишлености за избавяне на човешки животи. В нашата стопанска система казусът е в предприятията от автомобилния бранш, които са свързани с огромните автомобилни фабрики в Европа. Зависи по кое време ще тръгнат да работят фирмите-майки, уточни министър председателят.
Курсантите ще бъдат призовани, с цел да оказват помощ на служителите на реда при инспекциите на КПП-тата.
81 страни към този момент са поискали заеми от Международния валутен фонд (МВФ), което е невиждано в историята на фонда. Това в никакъв случай не е било, в най-лошите времена помощ са търсели 3-4 страни, разкри министър председателят, който по-рано през днешния ден е приказвал с ръководителя на МВФ Кристалина Георгиева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР