Освен закупуване на нова техника другият аспект е насочен към

...
Освен закупуване на нова техника другият аспект е насочен към
Коментари Харесай

Имаме проблеми с фрегатите, призна Каракачанов

Освен закупуване на нова техника другият аспект е ориентиран към поддръжка и рационализация на това, което имаме. Така военният министър и вицепремиер Красимир Каракачанов отговори на въпрос какво прави държавното управление за поддържане бойната дарба на военноморските сили по време на присъединяване си в Комисията по защита.

Няма платформа, за която държавното управление да не е положило старания за възобновяване на нейната валидност. По отношение на флота належащият проблем е с фрегатите, призна Каракачанов.

Работи се по избирането на предложения за въоръжението на фрегатите, които са в границите на много солидна сума, стана ясно по време на съвещанието на военната комисия. Водят се договаряния за ремонтирането на въоръжението на фрегатите , с което би трябвало да се стигне до възобновяване бойните качества на военноморските сили.
 Едва 10 кораба плават под български байрак
Едва 10 кораба плават под български байрак

Вече не сме морска страна, считат от Българската морска камара

Каракачанов уточни, че се търси решение на проблемите с подводницата.

По отношение на модернизационния план на сухопътните войски Каракачанов съобщи, че освен за сухопътните войски, само че и за флота има условия. Три от четирите компании за рационализация на сухопътните войски са провеждали срещи с български компании с разнообразни благоприятни условия, с цел да могат да покрият 20% от изискуемото по нашите условия българско присъединяване, изясни Каракачанов.

" Тук не можем да се месим коя компания с кого да приказва и по какъв начин да работи ", акцентира вицепремиерът.

Най-рано напролет на идната година, ще имаме опция да подпишем контракт за бронираната машина за пехотат а, стана ясно още от думите на Каракачанов пред публицисти.

По отношение на финансирането също има смяна, защото било заложено изплащането на бронираната машината да стане за 12 години на равни вноск и, само че придобиването на последната машина би трябвало да бъде осъществено до осмата година.
 Договор за нови военни кораби за Военноморски сили ще има до края на годината, увери Каракачанов
Договор за нови военни кораби за Военноморски сили ще има до края на годината, увери Каракачанов

По думите му цената на плана е 820 млн.лв., а интерес имат три компании

Спечелилата компания ще се наложи да тегли заем и ние ще би трябвало да обслужваме 4 години по-късно лихвите по този заем, уточни Каракчанов. " Парадоксът е, че ние ще получим машините, само че ще продължим да ги изплащаме още четири години ", установи той.

Нещата за военноморските сили се движат по график. Ние сме дали удължение на периодите, които изтичат на следващия ден. По искане на някои от компаниите, които вземат участие в състезанието за бронираната машина се удължава срокът с 2 месеца и по този начин срокът ще изтече преди средата на декември , изясни Каракачанов.

На въпрос по кое време ще има нов началник на " Военна информация ", Каракачанов съобщи, че още не е почнало съгласуването с президента, а ще би трябвало предлагането да мине и през Министерския съвет.
 2023 година идва първият нов транспортен съд за Военноморски сили
2023 година идва първият нов транспортен съд за Военноморски сили

Модернизацията на Военноморски сили можела да закъснее, в случай че Съединени американски щати изиска цялата сума за Ф-16
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР