Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано

...
Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано
Коментари Харесай

Прокуратурата разследва Джи Пи груп за пране на пари

Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата проверява физическо лице, обвързвано със строителната компания „ Джи Пи груп ”, и за пране на пари.
 Джи Пи Груп отговори на Борисов - отхвърлят се да строят тунел Железница  Борисов вади Джи Пи груп от планове с европари, компанията ще довърши ремонта на Графа  Последното предаване на убитата тв водеща било за Джи Пи Гейт
Това заяви основният прокурор Сотир Цацаров пред Нова тв. До следствието се стигна след сигналите на вицепремиера Томислав Дончев и на уеб страницата " Биволъ " за корист при разходване не евросредства.

„ Едновременно с това на ДАНС са предоставени други дейности, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски планове, както и това, че в действителност парите са усвоявани от свързани лица и свързани компании ”, сподели Цацаров.

Миналата седмица стана ясно, че прокуратурата е запорирала пари и е блокирала парични преводи на стойност към 14 млн. евро на компании и търговци към строителната компания. Това стана часове, откакто стана ясно, че Европейската комисия е поискала данни от България за корист със структурни фондове във връзка подозренията за нарушавания към публични поръчки в строителството у нас.

В своя позиция от " Джи Пи груп " акцентират точно, че компанията няма никакви запорирани средства. " Запор има на свързани с нас компании ", споделят те. От компанията твърдят, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите.

Фирмата разгласи още в петък, че се отдръпва непринудено от градежа на тунела „ Железница ” на автомагистрала „ Струма ”, а министър председателят изиска тя да бъде извадена от плановете с държавни и европейски пари.

„ Не чакам закъснение в строителството на Железница в законовите периоди. Смятам процедурата да завърши и да има определен реализатор, тъй че да стартираме по този начин значимия за нас план ”, разяснява районният министър Петя Аврамова.

Днес пък „ Джи Пи Груп ” се отдръпна и от огромна поръчка в София - за реконструкцията на релсите по маршрута на трамвай номер 5. 

През септември Софийската градска прокуратура разпореди на Държавна организация „ Национална сигурност “ (ДАНС) да извърши инспекция на данните от следствието на уеб страницата " Биволъ " за измами и корупция при асимилиране на европейски средства.

На 14.09.2018 година сигнал за нередности и измами при асимилиране на средства от европейски фондове във връзка същата обява е постъпил до основния прокурор от вицепремиера Томислав Дончев. Сигналът на Дончев е адресиран и до министъра на вътрешните работи, както и до ръководителя на КПКОНПИ, с копие до изпълнителния шеф на Изпълнителна организация „ Одит на средствата от Европейски Съюз “. Сигналите от Томислав Дончев и от уеб страницата „ Биволь “ бяха обединени, обясниха от прокуратурата.

След публикуването на следствието за корупция бяха арестувани журналистът Димитър Стоянов и румънският му сътрудник Атила Биро. Това стана, откакто " Биволъ " подаде сигнал до Министерство на вътрешните работи, че от офисите на „ Джи Пи груп “ стартира изнасяне на документи, които са изгаряни в региона на Радомир, а двамата публицисти са били на мястото, с цел да снимат изгарянето.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР