Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано

...
Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата разследва физическо лице, свързано
Коментари Харесай

Цацаров: Прокуратурата разследва лице, свързано с Джи Пи Груп, за пране на пари

Освен за злоупотреби с евросредства, прокуратурата проверява физическо лице, обвързвано със строителната компания " Джи Пи Груп ", и за пране на пари. Това заяви за NOVA основният прокурор Сотир Цацаров.

Разследването стартира след сигнал на уеб страницата " Биволъ " и вицепремиера Томислав Дончев. Наложен е запор върху паричен превод на 14 млн. евро от България към непозната банка.

" Едновременно с това на ДАНС са предоставени други дейности, които са свързани с установяването на всички механизми на финансирането на съответните европейски планове, както и това, че в действителност парите са усвоявани от свързани лица и свързани компании ", сподели Цацаров.

Позицията на компанията: " Джи Пи Груп " няма запорирани никакви средства. Запор има на свързани с нас компании ". От компанията твърдят, че оказват цялостно подпомагане на проверяващите.

Заради следствието два огромни плана са върнати в начална точка. Първият - тунелът " Железница " на автомагистрала " Струма ". Фирмата разгласи още в петък, че се отдръпва непринудено от него, а министър председателят изиска тя да бъде извадена от плановете с държавни и европейски пари.

" Не чакам закъснение в строителството на Железница в законовите периоди. Смятам процедурата да завърши и да има определен реализатор, тъй че да стартираме по този начин значимия за нас план ", разяснява районният министър Петя Аврамова.

В понеделник стана ясно, че " Джи Пи Груп " се отдръпва и от огромна поръчка в София - тази за реконструкцията на релсите по маршрута на трамвай номер 5.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР