Освен за превозни средства, които се движат из градовете без

...
Освен за превозни средства, които се движат из градовете без
Коментари Харесай

CES 2018: Volocopter представи прототип на автономно въздушно такси

Освен за транспортни средства, които се движат из градовете без водачи, човечеството би трябвало да стартира да се готви, че небето също ще бъде заето от роботи-шофьори. Една от фирмите с фокус върху въздушните таксита на бъдещето е основаната в Германия Volocopter. Техният 18-роторен дрон с размери, п одходящи за превозването на един човек , се появи в зоната на Intel в Конгресния център в Лас Вегас по време на ревюто на потребителска електроника CES.

Volocopter стартира своята еволюция през 2013 година, като през последните четири години означи сериозен прогрес. Освен че полетя в Конгресния център, въздушното такси е правило самостоятелен полет и в Германия и Дубай. По време на безпилотните си курсове създаването разчита на GPS точки и координати. 18-те ротора на дрона се зареждат от девет акумулатори, като всяка от тях се грижи за по два. Малките витла са на противоположните краища на Volocopter, което е гаранция, че, в случай че някоя от батериите даде недостатък, това няма да се отрази съществено на стабилността на дрона.








Според компанията производител Volocopter може да прекара в небето 30 минути - задоволително дълго време, с цел да бъде употребявано за градски въздушен превоз. Когато се приземи, батериите могат да бъдат заменени с цялостни в границите на три до пет минути. В момента това се прави от механици, само че компанията планува и тази активност да бъде автоматизирана вбъдеще.

Но даже и с сполучливите тестови полети и системите за отбягване на трудности на Intel, ще мине още известно време, преди някой да се качи на въздушно такси. Тестовете с водачи ще стартират след към две години, а самостоятелните полети - към година по-късно . През това време компанията ще би трябвало да се пребори и с някои законови спънки, само че се надяваме, че когато технологията бъде подготвена за пълноценна работа, след към пет години, това няма да бъде проблем.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР