Освен за почивка, лятото е и време за екстремни преживявания

...
Освен за почивка, лятото е и време за екстремни преживявания
Коментари Харесай

Истински рай в нечовешката жега само на 100 км от Пловдив! на 100 км от Пловдив!

Освен за отмора, лятото е и време за рискови прекарвания и нови страсти. Такива може да намерите и не надалеч от Пловдив в една от най-красивите планини у нас – Родопите! За да обиколите всичките и красиви местности, несъмнено ще ви би трябвало дълга отмора и може да не ви стигне цяло лято, само че в случай че търсите мощно чувства измежду целите ви на челна позиция би трябвало да застане пещерата " Голубовица 2 ", написа Trafficnews.bg!



Тя е друга с това, че е водна и има доста подземни езера и потоци. Намира се единствено на 6 км от Смолян и 100 км от Пловдив. За да влезете вътре ще ви би трябвало специфична екипировка – непромокаеми гумени ботуши, избавителни жилетки и осветяване, както и планински лидер.

Най-лесната част от маршрута е десен минитен пешеходен преход по планинска пътека, който ще ви води и до началото на пещерата.



След наложителното екипиране с ботуши вид полугащиризон, избавителна жилетка, анураци, осветяване и къса сказка туристите са подготвени за пътешествието в неблагоустроената пещера. Очакват ви забавни страсти вътре, а по-късно бихте могли да обогатите прекарванията си с Алпийски тролей и Via Ferrata.

Незабравима страст ще ви донесе и прекосяването през доста стеснен сектор, на който се возите полегнали в гумена лодка. Адреналин в недрата на земята, който не е целесъобразен за хора с клаустрофобия.



Времето, което е належащо за обхождане на маршрута, с посещаване на пещерата и втурване по въжената алпийска линия е към три часа. Цената за посещаване на водна пещера " Голубовица 2 " е 20 лв. на човек, като в това се включва Алпийски тролей, пещерни водачи, потребление на алпийска и пещерна екипировка, застраховка. Изискването е групата да се състои най-малко от 4 индивида, а за посещаване на маршрута би трябвало да се направи поръчка един ден авансово.



Via Ferrata е железен път в скалата, построен от стоманени стъпала, осигурително и парапетно въже. Екстремният отвесен преход е с дължина 140 метра и е вероятен само със специфичното съоръжение, предоставено от клуба. Финалният сектор на изкачването е под красиви скални сводове, изваяни от естествените сили на водата и ветровете.



След края на маршрута ви чака планинска пътека с дълготрайност 10 минути, която води до началото на Алпийския тролей. Цената за посещаване на Via Ferrata e 10 лв. на човек и включва наложителен инструктаж за безвредно прекосяване, алпийска екипировка, застраховка.



Изискването е групата да включва най-малко 4 индивида, а за посещаване на маршрута би трябвало да се направи поръчка един ден авансово.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР