Освен за инвестиция от Хюндай, България води преговори за такава

...
Освен за инвестиция от Хюндай, България води преговори за такава
Коментари Харесай

Борисов заговори за инвестиция от Сеул, която ще ни донесе милиони

Освен за инвестиция от Хюндай, България води договаряния за такава с огромен корейски цех за акумулаторни акумулатори. Това съобщи пред публицисти министър председателят Бойко Борисов, който участва на първия Каспийски стопански конгрес в курорта Аваза в Туркменистан, написа dir.bg.

Той, както и министърът на стопанската система Емил Караниколов, отхвърлиха да назоват името на южнокорейската компания, защото "в тази инвестиция сме в съревнование с няколко страни ".

Премиерът още веднъж разяснява и тематиката за новия цех на немския тръст "Фолксваген ". "Страната ни продължава да поставя старания да притегли "Фолксваген " в България. Ние си направихме голяма реклама на страната, тъй като останахме единствено с Турция да се състезаваме за завода на компанията.

В България в този момент има 250 завода за авточасти и то единствено на огромни западни компании. Дори да не стане с "Фолксваген ", ние ще имаме цех за коли, "това мога да ви го подсигурявам ", сподели Борисов.

По думите му, Турция е наш стратегически сътрудник и комшия с голяма стопанска система.

"Спазвайки всички правила на Европейския съюз, ние предлагаме по-добри бизнес условия. Всичко е в границите на играта. Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да уронваме престижа на друга страна. Турция съблюдава желязно уговорката си за мигрантите.

Аз, до момента в който съм министър председател, ние ще имаме другарски, добросъседски отношение с всички съседи. Турция извършва съглашението за бежанците и ние в никакъв случай няма водим отрицателна акция против нея ", сподели още министър-председателят.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР