Освен всичко тя е и ефектна Ако никога преди не

...
Освен всичко тя е и ефектна Ако никога преди не
Коментари Харесай

3 банана, пакет меденки и кисело мляко и е готова най-вкусната и лесна торта

Освен всичко тя е и ефектна

Ако в никакъв случай преди не сте правили торта с меденки, в този момент е моментът да опитате. В края на краищата не е нужно да печете нищо: просто изрежете, изсипете – и тортата е подготвена.

В тази рецепта всичко е обичано – и меденки, и банани, и заквасена сметана! Този лек, гальовен и апетитен десерт е толкоз елементарен за подготвяне, че даже дете може да се оправи с него.

Тези, които не обичат бананите, могат да ги заменят с праскови, кайсии, всевъзможни плодове, сушени плодове и ядки. Вкусно, просто, в домакински жанр. Най -прясната бананова торта без печене е добра за празнична и ежедневна софра!

ТОРТА С БАНАН И ЗАКВАСЕНА СМЕТАНА или кисело мляко

СЪСТАВКИ

500 g меденки без заряд
3 зрели банана
600 мл заквасена сметана минимум 20% масленост или кисело мляко (за по-диетичен вариант)
1 блокче мрачен шоколад
0,5 с.л. пудра захар

ПОДГОТОВКА

Обелете бананите. По-добре е да се вземат леко зеленикави плодове, които не са изцяло узрели, с цел да не потъмнеят в тортата. Нарежете бананите на филийки с дебелина 1–1,5 см.

Ако меденките са огромни, разрежете ги на половина по дължина. Малките не би трябвало да се режат.

Смелете захарта в кафемелачка, блендер или кухненски робот и смесете със заквасена сметана. Можете да употребявате подготвена пудра захар.

Покрийте дъното на дълбока купа със стреч фолио, след което изсипете малко количество заквасена сметана.

Поставете първия пласт половинки от меденки и резенчета банан. Оформете идващите пластове като залеете щедро със заквасена сметана върху всеки пласт.

Покрийте тортата с краищата на транспарантното фолио и я оставете в кухнята за 2-3 часа, с цел да се наквасен меденките. След това приберете тортата в ледник за 3 часа.

След като изтече времето, извадете тортата от хладилника, разгънете фолиото. Покрийте купата със съда, върху който ще бъде тортата и я обърнете. Извадете купата и деликатно отлепете фолиото.

Украсете тортата с настърган или разтопен шоколад.

Такава апетитна меденкова торта с банани изисква единствено прибавяне на благоуханен чай, да вземем за пример касис.

Не е нужно да сте кулинарен талант, с цел да създавате шедьоври. Просто следвайте нашите изявления и най-хубавите ястия ще ви намерят! Не забравяйте да запазите тази прелестна рецепта за себе си и да я споделите с приятелите си.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР