Освен всички радости, които носят момичетата на този свят, се

...
Освен всички радости, които носят момичетата на този свят, се
Коментари Харесай

Бащите, които имат дъщери, живеят по-дълго

Освен всички наслади, които носят девойките на този свят, се оказва, че прибавят и скъпи години към живота на своите бащи. Според едно изследване бащите, които имат дъщери, имат по-голям късмет да живеят по-дълго спрямо тези, които имат синове.

Тъй като няма доста информация за това по какъв начин раждането на дете се отразява на здравето на бащите,  откриватели от Ягелонския университет вземат решение да проучат по-добре този въпрос. В проучването взимат присъединяване близо 4500 души, съвсем поравно разпределени майки и татковци, които имат и девойки, и момчета. Резултатите сочат, че броят на децата не оказва въздействие върху здравето или дълголетието на бащите, само че полът - да. Бащите на дъщери живеят по-дълго, заключават учените.

Нещо повече – татковците на момиченца се снабдяват с близо 74 седмици повече живот за всяка щерка. Отлични вести за татковците, нали?

За страдание, данните не са по този начин розови, когато стане въпрос за майките. Според изследването и синовете, и дъщерите оказват негативно въздействие върху здравето на майката и редуцират живота й.

За да сме справедливи обаче, би трябвало да кажем, че съгласно друго изследване изцяло в несъгласие с това, се твърди, че раждането на дете, без значение от пола му, усилва продължителността на живота и на двамата родители. Проучването е с дълготрайност 14 години и въз основа на всички данни, събрани в този дълъг интервал, учените заключават, че двойките с дете живеят по-дълго спрямо бездетните.

При всички положения да имаш деца, е най-голямото благополучие.

Цветелина Велчева по материали от Bright Side

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР