Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

СЪБИРАТ ЛИ съдебна експертиза ОТКРИТО В БЪЛГАРИЯ НАЙ-ЗНАЧИМИТЕ НЕОНАЦИСТКИ ОРГАНИЗАЦИИ?*
Българският народен съюз (БНС), основан от Боян Расате и обичаен уредник на Луковмарш, провежда срещата на 20 април – датата, когато е роден Адолф Хитлер и е поканил " едни от най-крайните нацистки групи от Германия, Франция, Полша, Унгария и Чехия ".
Коментар на Actualno.com : Ама за какво ли продължаваме с риторични въпроси... И отново ни напъва - Министерство на вътрешните работи? ДАНС?

И ШЕФЪТ НА СПЕЦСЪДА съдебна експертиза ПОЯВИ С ИМОТИ НА НИСКИ ЦЕНИ
Два имота в Банкя по 12 евро на кв. м. е закупил шефът на Специализирания апелативен углавен съд Георги Ушев през 2017 година, написа уеб сайтът за проверяваща публицистика " Биволъ ". Имотите са урегулирани за ниско строителство - в центъра на Банкя. Справка в уеб страниците за продажба на парцели демонстрира, че УПИ в Банкя доста мъчно може да се откри на цена под 50 евро.
Коментар на Actualno.com : Не се появиха единствено хора, които не са на високи постове!

НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ: 20 Г. ЗАТВОР ЗА ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА
20 години отнемане от независимост и 10 000 лв. санкция – това е наказването за отстранения кмет на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева. Като съучастници са посочени другите двама – зам.-кметицата Биляна Петрова и посоченият за медиатор Петко Дюлгеров. Те получиха надлежно 15 и 12 година отнемане от независимост.
Коментар на Actualno.com : Ще цитираме юрист Хаджигенов: " Иванчева, в случай че беше изяла Ваклин и децата му, нямаше да ѝ дадат 20 години "

СВЕТОВНАТА ЗДРАВНА ОРГАНИЗАЦИЯ: С 300% СА НАРАСНАЛИ СЛУЧАИТЕ С МОРБИЛИ, А МОЖЕ И ПОВЕЧЕ
" Макар тези данни да са условни и непълни, те демонстрират една наклонност. В доста страни има огнища на заболяването. В редица райони е регистриран забележителен растеж на случаите ", заяви здравната организация.
Коментар на Actualno.com : В редиците на антиваксърите има морбилизация!

ТРЕТА ПАРТИЯ съдебна експертиза ПРИСЪЕДИНИ КЪМ ГЕРБ, БОРИСОВ: ОБЕДИНЯВАМЕ съдебна експертиза СРЕЩУ ПЪЛЗЯЩА ДИКТАТУРА
И дядо ми е бил николапетковист – с тези думи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов изясни какъв брой елементарно приема Политическа партия " Никола Петков " в еврокоалицията на ГЕРБ.
Коментар на Actualno.com : Бате Бойко да пълзи? Не, не е допустимо!

ВАКЛИН НЕ ИСКА ДА ГОВОРИ ЗА НЕЩА, КОИТО " МОЖЕ БИ СА ОМРЪЗНАЛИ НА ХОРАТА "
Относно това " светнала ли е " Иванчева, Ваклин акцентира, че експертизата била качена в интернет и там пишело кой какъв брой е " намазан " с флуоресцентно вещество. Той не пожела да влиза още веднъж в пояснения за неща, които " може би са омръзнали на хората ". Съответно не беше запитан и по отношение на приходите му и дали в действителност има задоволително декларирани пари, с цел да даде рушвет от 70 000 евро – тематика, на която Actualno.com в детайли обърна внимание.
Коментар на Actualno.com : А вие пробвайте, господин Ваклин, може и да не са омръзнали.

СМЕТНАТА ПАЛАТА ДАВА ПАРТИИ ЗА ЗАЛИЧАВАНЕ, ГЕРБ НЯМА НИТО ЕДНО ДАРЕНИЕ ЗА 2018 ГОДИНА
Оказа се, че 6 от неподалите доклади партии го вършат за втора поредна година. Именно поради това Сметната палата праща сигнал до прокуратурата, така кат о по закон партиите, които две следващи години не се отчетат, следва да бъдат разпуснати (чл. 40, алинея 1, т. 4 от Закона за политическите партии /ЗПП/).
Уникално или не, само че през 2018 година няма нито едно непринудено подаяние за ръководещата партия ГЕРБ, сочи доклада им. Държавната дотация на партията на Борисов обаче е най-голяма - 15 181 000 лв., като единствено от рента по депозит има още 2800 лв..
Коментар на Actualno.com : И за какво по този начин никой не желае да подари най-малко една стотинка? Толкова ли няма... обич?!

БОРИСОВ Е ГОТОВ ДА ПОМАГА ЗА " НОТР ДАМ " С РЕСТАВРАТОРИ И ПАРИ
По думите на премиера България има изключителни реставратори и живописци. Така България ще се включи във възобновяване на този знак на християнството.
Коментар на Actualno.com : С нашите пари! А Борисов като желае да взема решение френски проблеми, да види Френската гимназия!

ГЕШЕВ НЕ СЧИТА ЗА ВАЖНО, ЧЕ ДРУГ ЧОВЕК МОЖЕ ДА Е ПИСАЛ В ТЕФТЕРЧЕТО НА ИВАНЧЕВА
Той разгласи за операция медийни публикации, че има паднали доказателства. Това е операция, зад която стоят избрани политически и олигархични кръгове, избрани публицисти, сподели прокурорът, който съобщи, че било операция изказванието, че Иванчева не била писала в бележника си – била писала, писал бил и Петко Дюлгеров, само че и различен човек, само че това не било съотносимо в делото.
Коментар на Actualno.com : Така де, какъв брой да е значима някаква си правдивост - парите и властта са значими!

ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА " ЛУКОВМАРШ " съдебна експертиза ВИЖДАТ КАТО РЕПРЕСИРАНИ ОТ ПЕЕВСКИ ДИСИДЕНТИ
Уникално или не, само че Българският народен съюз (БНС), за който се разбра, че събира в България на 21 април някои от най-знаковите организации в Европа, свързвани с неонацизма, се оплаква в формалния си уебсайт, че се вършат опити да им бъде нарушено правото да показват мнение. Внушението е, че това се прави от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски посредством свързваната с него компания " Лафка ".
Коментар на Actualno.com : Ха-ха-ха! Пеевски зорлем ще направи едно положително дело, без и да разбере несъмнено.

КРИЗАТА ЗА КАДРИТЕ В ОБРАЗОВАНИЕТО: ПО-ТРУДНАТА МАТЕМАТИКА В 133 СУ " А. С. ПУШКИН "
Как се усвоява математиката за 7 клас, учена с прекъсвания с няколко разнообразни учители - това ще покаже през юни на външното оценяване " късметлийска " паралелка от 133 СУ " А.С.Пушкин ". Същите деца преди две години имали сходно усложнение и с другия главен предмет – българския език. Защо се случва това – Actualno.com опита да разбере в диалог с шефа на учебното заведение Даниела Борисова. Говорихме с госпожа Борисова по сигнал на разтревожени родители и поискахме изясняване на обстановката и от РУО - София. От отговора стана ясно, че е имало 8 случая, когато друг преподавател по математика почва да води часове в учебното заведение единствено в границите на няколко месеца.
Коментар на Actualno.com : И по-трудно ще става!

МЕДВЕДЕВ ПРИКАНИ РУСНАЦИТЕ ДА СВИКВАТ ДА СА ГЛАДНИ
Медведев означи още, че последователно се трансформира структурата на стопанската система - Русия все по-малко зависи от пазарите на първични материали и е по-готова за външен потрес. Според него резултатите от развиването на стопанската система би трябвало да се трансфорат във факт от всекидневието на руснаците, а не да останат единствено " вест от тв приемника. "
Коментар на Actualno.com : Скоро и Бойко по този начин!

МАНОЛОВА ОБЯВИ ПОБЕДА ЗА ДВОЙНИЯ СТАНДАРТ ПРИ ХРАНИТЕ В Европейски Съюз, НО ИМА ОЩЕ ЗАКОНОДАТЕЛНИ СТЪПКИ
Европарламентът гласоподава законови ремонти за двойния стандарт, само че те би трябвало да бъдат утвърдени от Европейския съвет.
Коментар на Actualno.com : Хубаво е да не се приказва преди да пристигна същинският край!

АРЕСТУВАХА КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА ГВАТЕМАЛА, ИСКАЛ ДА ПЕЧЕЛИ КАТО УБИВА СЪПЕРНИЦИТЕ СИ
Политикът от дясноцентристката партия Съюз за национална смяна Марио Естрада възнамерявал да употребява пари от търговия с опиати, с цел да поръча убийства на противниците си и да завоюва изборите.
Коментар на Actualno.com : Иновативна тактичност без никакъв спор!

БАНЕВА ОФИЦИАЛНО съдебна експертиза КАНДИДАТИРА ЗА ЕВРОДЕПУТАТ, ИВАНЧЕВА ВСЕ ОЩЕ НЕ Е ВПИСАНА
Този път обаче Банева не е самостоятелен претендент както на предходните евроизбори през 2014 година, а е лидер на партийната листа, записана от " Българско национално обединяване ". " Българско национално обединяване " е партията, която предложи през 2016 година като претенденти за президент и вицепрезидент Митьо Пищова и Радо Шишарката.
Коментар на Actualno.com : Бай Ганьо прави избори!

СОЦИАЛДЕМОКРАТИТЕ В РУМЪНИЯ НА ПЪТ ДА СПАСЯТ ЛИДЕРА СИ ОТ ЗАТВОР СЪС ЗАКОНОВА ПРОМЯНА
Румънският сенат утвърди закон, който може да постави завършек на редица течащи сега следствия против високопоставени политици и държавни чиновници. Сред политиците, които ще се възползват от смяната, е водачът на социалдемократите Ливиу Драгня. Той апелира присъда за склоняване на чиновници към закононарушения по работа. По новия закон закононарушението ще е с изтекла отминалост. Ако бъде наказан за склоняването, Ливиу Драгня би трябвало да влезе в пандиза, тъй като към този момент има условна присъда за манипулиране на изборни резултати.
Коментар на Actualno.com : Румънските комунисти са по-смели от нашите - непосредствено си работят очевидно законово, нашите са потайни!

ДАНИЕЛ ВЪЛЧЕВ СМЯТА, ЧЕ ПАРЛАМЕНТЪТ ПРАВИ ГЛУПОСТИ СЪС ЗАКОНИТЕ И ДАДЕ ПРИМЕРИ
За да не е необоснован, в утринния блок на Българска национална телевизия Вълчев даде и образец - наказването за ликвидиране на горски чиновник е по-тежко от това за убийството на бременна жена или даже на министър председател.
Коментар на Actualno.com : И какво от това, още са си в Народното събрание!

СЪДЪТ ОТМЕНИ ГАРАНЦИЯТА ОТ 10 000 ЛЕВА НА ЛЮТВИ МЕСТАН
Един от причините на магистратите е, че нямали изясненост за имущественото положение на политика.
Коментар на Actualno.com : Не знаят къде е регистърът на КПКОНПИ ли?!

ХОСПИРАЛИЗАЦИИТЕ В БЪЛГАРИЯ РАСТАТ ГЛАВОЛОМНО, ЕФЕКТЪТ ЗА ЗДРАВЕТО НА НАЦИЯТА Е НУЛЕВ
Хоспитализациите в България нарастват с 200 000 души на година, с което страната ни е преди всичко в Европейски Съюз. Това съобщи Пламен Таушанов, ръководител на Българската асоциация за протекция на пациентите по време на отбелязването на Европейския ден на пациента у нас.
Коментар на Actualno.com : Тук няма да разясняваме - единствено ще кажем, че ще пристигна време за хоспитализация за всички и няма да има значение тогава кой какъв е бил!

СЛУЖИТЕЛ НА ОТРЯДА ЗА БОРБА С ТЕРОРИЗМА Е АРЕСТУВАН ЗА ИСКАНЕ НА ОТКУП
„ Служителят е на управително равнище “, изясни основният секретар на Министерство на вътрешните работи. „ Автомобилът е „ Мерцедес “. Няма по какъв начин да кажа каква сума е поискана, има формирано досъдебно произвеждане “, разяснява Ивайло Иванов.
Коментар на Actualno.com : А индивидът просто е обменял опит несъмнено, с цел да се усъвършенства в работата си.

СБА ПИТА ДАЛИ " АВТОМАГИСТРАЛИ " МОЖЕ ДА СТРОИ Автомагистрала " ХЕМУС " - СЪМНИТЕЛНО Е
През последните 8 години държавната компания „ Автомагистрали “ ЕАД е изпълнила планове за близо 200 милиона лв., като нито един от тях не е бил за планиране и градеж на автомагистрала. Това излиза наяве от информация, която Съюзът на българските автомобилисти – СБА изиска от Държавната организация " Пътна инфраструктура " по Закона за достъп до социална информация (ЗДОИ).
Коментар на Actualno.com : Хич и не е подозрително какво става, когато нямаш и една поръчка опит!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР