Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

АВТОКРАДЕЦЪТ, ВДИГНАЛ КРЪВНОТО НА БОЙКО БОРИСОВ, ОТИВА НА СЪД 12 ГОДИНИ ПО-КЪСНО
Трима от най-популярните автокрадци в България отиват на съд 12 години след ареста им като членове на тайфа за задигане на коли и връщането им след откуп. Става въпрос за Ярослав Димитров-Яро, Георги Воденичаров-Кико и Светослав Петков-Лъвицата, които са упрекнати, че от юли 2004 година до задържането на групата в края на май 2007 година изпълнявали поръчките на водача на бандата Георги Георгиев-Бакалина.
Коментар на Actualno.com : След още 12 години може и да има присъда... на първа инстанция!

ЕКСПЕРТ ЗА КУРИОЗА СЪС СЪЛЗОТВОРНИЯ ГАЗ: ТОВА Е ЗНАК ЗА ПО-ТВЪРДО ОТНОШЕНИЕ КЪМ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ
Хората имат право да се смеят. Смешно е да се употребява подобен газ, тъй като той се употребява при всеобщи вълнения, а и този газ не ми изглеждаше, като професионално изработен. Това сподели някогашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов във връзка куриозният случай от 16 март, когато на митинг против корупцията органите на реда използваха спрея поради конфликти. Оказа се, че вятърът духа към служителите на реда и по този начин и те бяха наранени от газа.
Коментар на Actualno.com : Нещата се развиха динамично, споделиха от Столична дирекция на вътрешните работи. Не са очаквали очевидно да духа вятър без дрегер...

Национален осигурителен институт ПРИЗНА, ЧЕ ЕДИН ОТ ТРИМА ПЕНСИОНИРАНИ ПРЕЗ 2019 ГОДИНА ЩЕ Е С ПО-НИСКА ПЕНСИЯ
Предварителните данни на Национален осигурителен институт демонстрират, че за 31,3% от пенсиониращите се след 31 декември, 2018 година, " се получава понижение на самостоятелния коефициент (ИК) ".
Коментар на Actualno.com : Критикуващите черногледци - можеше да са всичките, бе!

КАДЪР НА " ПАТРИОТИТЕ " ВЪВ ВЛАСТТА УТЕШАВА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА ПО-НИСКИТЕ ИМ ПЕНСИИ С " АКТИВЕН ЖИВОТ "
Това не е неистина – че има нарастване на пенсиите, на два пъти по 20 лв. увеличихме пенсията на възрастните хора, опонира Султанка Петрова, зам.-министър на обществената политика и труда, кадър на " Обединени патриоти ". И добави, че сега се прави разбор на новата формула за пресмятане на пенсиите (бел. ред. - за пенсиониращите се от 1 януари тази година, като формулата ощетява една трета от тях, освен това от време на време с доста високи проценти), като на въпрос за какво в този момент се прави разбор, а първо се е гласувало, отговорът беше, че не можела да дава отговор какво се случило в Национален осигурителен институт.
Коментар на Actualno.com : Раз-два, раз-два - Бойко бързо-бързо даде обещание да не е по този начин. Само още е зарана, не известно е дали така до дъно остана!

КАК ДЪРЖАВАТА ГЛЕДА НА ИДЕЯ ЗА ПО-ГОЛЯМА БЕЗОПАСНОСТ ЗА ДЕЦАТА В АВТОБУСИ - ДОБРЕ, АМА ДРУГ ПЪТ
Направените от Вас оферти ще бъдат прегледани и разисквани в комисия при иницииране на промени в нормативната уредба. По този метод шефът на ИА " Автомобилна администрация " Бойко Рановски, някогашен началник на КАТ, дава отговор на отправено гражданско предложение за обезпечаване на по-голяма сигурност за деца в междуградските рейсове.
Коментар на Actualno.com : Как българите гледат на страната - и този път, и различен път, и всякога ей по този начин!

НОВИЯТ АПАРТАМЕНТ НА ЦВЕТАНОВ: ЦЯЛ ЕТАЖ В ЛУКСОЗНА СГРАДА С ВИП АСАНСЬОР (СНИМКИ)
Новият парцел на парпаментарния водач на ГЕРБ е с повърхност от 240 кв. м и се намира на последния етаж в наградената жилищна " Сграда на годината " през 2017 година Вторият човек в ГЕРБ е придобил първокласния парцел през 2018 година, разменяйки го против 2 от своите остарели жилища, доплащайки 100 000 лева Той несъмнено може да удовлетворен от договорката, защото първокласното жилище му излиза по към 630 евро на кв. м в постройка, в която цените стартират от 2600 евро на кв. м.
Коментар на Actualno.com : Приятели в потребност се познават!

ХОНОРАРИТЕ НА ЕКИПИТЕ Пожарна охрана ЕВРОПРОЕКТИТЕ В АСЕНОВГРАД - ТАЙНА?
Точно 20 плана с европейско и национално финансиране е спечелила община Асеновград от началото на 2016 година до 01.01.19 година Общата им стойност е в размер на над 165 000 000 лв.. Част от тези планове са завършили, а други все още са в развой на осъществяване. От ангажираните с ръководството по европроектите на асеновградската администрация, 22-ма са външни специалисти и 52-ма са чиновници на община Асеновград. Сред тях са заместник-кметове, шефове на дирекции, основни специалисти, експерти и други. " Размерът на средствата, които получават членовете на екипите, е персонална информация и за даването ѝ е належащо тяхното категорично документално единодушие ", гласи последното изречение от предоставената от кмета на града лекар Емил Караиванов информация.
Коментар на Actualno.com : Тия секрети ги знаем - тайните с парите на данъкоплатците!
ХАОСЪТ С ИЗЧИСЛЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ БИЛ МНОГО СЛОЖЕН ЗА ОБЯСНЕНИЕ Пожарна охрана ТЕЛЕВИЗИЯТА
Ася Гонева, член на Надзорния институт на Национален осигурителен институт, разгласи, че няма по какъв начин да се направи предварителна оценка на въздействието на " промяната ", тъй като някой може да е натрупа стаж за пенсия, само че да не се пенсионира и да продължи да натрупа стаж, което променя пенсията. Формулата* е същата, акцентира специалистът и не пожела да разяснява за какво за доста хора при двата разнообразни калкулатора на уеб страницата на Национален осигурителен институт излизат доста разнообразни цифри за пенсия (бел. ред. – калкулаторът с пресмятане при старите правила към този момент е премахнат). Много е комплицирано да го разбираем по малкия екран, добави тя.
Коментар на Actualno.com : Ами обяснете го и отвън малкия екран! Ако не можете - да ви го разбираем ли ние? Просто е - спирате да крадете най-малко на половина от това, което в този момент и всичко се оправя!

СПОРЕД БЪЛГАРИЯ АТЕНТАТОРЪТ ОТ КРАЙСТЧЪРЧ ДЕЙСТВАЛ САМ, ЗАЩОТО НЯМАЛО ДАННИ ЗА ДРУГО
Съгласно оскъдната информация, по случая се работело взаимно със съюзнически и партньорски служби в други страни и с интернационалните организации. Министерство на вътрешните работи и българските служби за сигурност обаче правят дейности за инспекция, разширение и уточнение на постъпилите данни, оповестиха от държавната пресслужба. Въпреки очевидно незавършилата оперативна активност, Съветът по сигурност към този момент има умозаключение - за дейности на " уединен вълк ".
Коментар на Actualno.com : Кой прави умозаключение, когато към момента продължава да ревизира т.е. да събира информация? Пълен глупак!

БЪЛГАРИЯ ИСКА ДА НЯМА ПЛАТЕН ОТПУСК И ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ЗА ОТПУСК ПРИ НЕПРАВОМЕРНО УВОЛНЕНИЕ
На днешното си постоянно съвещание, държавното управление утвърди позиция от името на България по дело С - 762/18 на Съда на Европейския съюз, формирано по преюдициално питане на Районен съд - Хасково. Делото касае трудово-правен спор и в действителност съгласно държавното управление България би трябвало да пази пред Европейския съд следната позиция - че служащ, който е бил нелегално уволнен и след това възобновен на работа от съда, няма право на заплатен годишен отпуск за времето от датата на уволнението до датата на възобновяване му на работа и надлежно при следващо преустановяване на трудовото правно отношение няма право на финансово обезщетение за неползван отпуск в интервала, в който де факто е бил отвън работа поради нелегално уволняване.
Коментар на Actualno.com : Ама несъмнено - грижа за бизнеса, не за хората!

ФИРМА, РЕГИСТРИРАНА В Съединени американски щати И СЪС ЗАЛИЧЕН ДВОЙНИК В БЪЛГАРИЯ, ЩЕ ТЪРСИ НЕФТ И ГАЗ ВЪВ ВРАЧАНСКО
„ СПМ България “ ООД ще търси и изследва за петрол и природен газ в повърхност „ Блок 1-25 Враца- запад “, реши държавното управление.
Коментар на Actualno.com : Ще си проличи и тук що по този начин, само че какъв брой ли ще се трогнем...

ОБЩИНСКАТА ПОГРЕБАЛНА АГЕНЦИЯ ВЪВ ВАРНА РАБОТИЛА НЕЗАКОННО В ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА ГОДИНИ
Решение на административния съд във Варна гласи: " Според настоящото сега законодателство гробищата са обществена общинска благосъстоятелност и затова могат да бъдат излъчени за безплатно стопанисване и ръководство само на структури и юридически лица, които се устоят от бюджета на съответната община. Дружеството " Обреди " явно не е такова ".
Коментар на Actualno.com : На клиентите не им пука!

И ЦАЧЕВА ЛИ Е КАТО ЦВЕТАНОВ С АПАРТАМЕНТИТЕ?
Министърът на правораздаването Цецка Цачева също е купила първокласен апартамент на по-ниска цена - също като Цветанов от компания " Артекс ".
Коментар на Actualno.com : Да!
ВЕЖДИ РАШИДОВ СЪЩО КУПИЛ АПАРТАМЕНТ В ТУЗАРСКИЯ " ИЗТОК " НА АПЕТИТНА ЦЕНА
Трети основен кадър на ГЕРБ се оказа забъркан в любопитна имотна договорка. Бившият министър на културата и сегашен народен представител Вежди Рашидов не е останал по-назад от сътрудниците си Цветан Цветанов и Цецка Цачева и също се е сдобил с апартамент в тузарския столичен квартал " Изток " на много преференциална цена. Фирмата на Вежди Рашидов - " Рашидов Пропъртис " ООД, е купила апартамент и два гаража с обща повърхност 155 квадратни метра за цена от 90 хиляди евро или 580 евро на квадратен метър. А цените в районна постоянно надвишават 2000 евро на квадратен метър. Продавач, както и при покупко-продажбите на Цветанов и Цачева, е компанията " Артекс ".
Коментар на Actualno.com : Тук стана хептен масовка - Апартаментхъб!

ЗА ЕЗЕРОТО ШАБЛА - ПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ КАЗВАТ ЕДНО, ДЪРЖАВАТА ГОВОРИ ДРУГО
Представител на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Христина Генова, удостовери, че става въпрос за дюни, само че били зараждащи се дюни и можело да се строи т.е. това е оправданието за прокопания канал за източване на езерото. Той бил необятен единствено 1 метър, само че поради морските талази се разширил до 15 метра - щяло да се вземат ограничения да бъде затворен.
Коментар на Actualno.com : Нено Димов по кое време ли е приказвал нещо правилно?

КУМИЧКАТА НА ЦВЕТАНОВ И ЗАМ.-СПОРТЕН МИНИСТЪР - НЕГОВ СЪСЕД НА " ЛАТИНКА "
Според информация в Агенцията по вписванията, Ваня Колева е купила жилище до това на Цветанов, като заплаща 665 000 лв. - с банков заем.
Коментар на Actualno.com : Крайно време беше и някой неминистър да забележим!

НОВО ИМЕ В СКАНДАЛА С АПАРТАМЕНТИТЕ - ЛЕВОН ХАМПАРЦУМЯН
Според обява в уеб страницата за проверяваща публицистика „ Биволъ “ Хампарцумян се е сдобил с апартамент от строителната компания " Артекс " на ул. „ Тинтява “ в столичния квартал „ Дианабад “. Това обаче е станало на тройно по-ниска цена от кардиналната за района. Банкерът купува 326 кв. метра за 420 000 лв. т.е. 660 евро на квадратен метър - в постройка " Виделина ", където съгласно " Биволъ " апартамент от 75 квадратни метра с гараж от 24 квадратни метра коства 220 000 евро. Сайтът за проверяваща публицистика обаче показва, че договорката за жилището на Хампарцумян е приключена в деня, в който " Уникредит Булбанк " утвърждава заем от 28 359 535 лв. за компания " Крон 21 " (28.06.2018). Става въпрос за договорна ипотека върху парцел за застрояване с повърхност 9911 кв. метра на бул. Г.М. Димитров в " Дианабад ". Около месец по-късно " Крон 21 " бива добита от " Артекс Инженеринг ".
Коментар на Actualno.com : Разправят, че такива заеми в банките се отпускали от групови органи, препоръки някакви. Събират се значи баш шефът т.е. Левон и зам.-директорите и почват да мислят. Какво ли ще измислят, когато шефът има да взема апартамент?

ЦВЕТАНОВ ИСКАЛ ПРОВЕРКА НА ПРОЕКТ НА " АРТЕКС " ДНИ ПРЕДИ ДА СИ ВЗЕМЕ АПАРТАМЕНТА (ВИДЕО)
Всъщност Цветанов е приключил договорката за жилището си 4 дни откакто е пратил на Фандъкова сигнал от Инициативен комитет " Лозенец " за небостъргача на ул. " Златен рог " в столичния квартал " Лозенец ". Какво става по-късно ли - жалбата на гражданското съдружие потъва в ДНСК и в този момент то се мъчи да води дело в Административен съд-София.
Коментар на Actualno.com : Ама дали в действителност е желал?

АПАРТАМЕНТГЕЙТ: ГРАЖДАНИ ОПИТВАТ ДА СЪДЯТ ДНСК ЗАРАДИ " АРТЕКС "
На експлицитен въпрос на Actualno.com дали Инициативен комитет " Лозенец " съди " Артекс " поради градежа на " Златен век " в " Лозенец ", отговорът на Вапцаров е, че няма по какъв начин, тъй като жителите не могат да бъдат конституирани като заинтригувана страна тъкмо поради неналичието на помощ от институции като ДНСК.
Коментар на Actualno.com : Опитват, но не могат - щото законът ги показва като " незаинтересована страна ". И вярно - не може жилища за всички, не сме в комунизма!

САМО ПЕНСИОНИРАЩИТЕ съдебна експертиза ДО 2023 Г. СЪС СИГУРНОСТ НЯМАЛО ДА БЪДАТ ОЩЕТЯВАНИ ОТ НОВАТА ФОРМУЛА НА Национален осигурителен институт
Още 4 години пенсиониращите се хора нямало да бъдат ощетявани с по-ниски пенсии, а за идващите щяло да се взема решение в 2023 година. Това заяви общественият министър Бисер Петков в коридорите на Народното събрание след присъединяване му в парламентарния надзор.
Коментар на Actualno.com : А след това - е ще му мислим де!

АПАРТАМЕНТГЕЙТ: ГРАНДИОЗЕН ПРОЕКТ НА " АРТЕКС " ТРЪГВА ЧАК СЛЕД КАТО ГЕРБ ИЗРИЧНО ПРОМЕНЯ ЗАКОН
Оказва се, че Столична община (СО) си е трансформирала мнението по отношение на бъдещето на " Златен век " след договорката за жилището на Цветанов и след законови промени, инициирани от ГЕРБ.
Коментар на Actualno.com : Случайност!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР