Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси, когато би трябвало да бъдем в действителност доста съществени. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

Пожарна охрана ОФИЦИАЛНИ ДАННИ СТОТИЦИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ СИ ОСТАВАТ В ГРАФА " ЩЕ ГИ РЕШАВАМЕ ДРУГ ПЪТ "
Според данните за интервала януари-юни са спрени 22 666 досъдебни производства, тъй като причинителят не е оголен. Това демонстрира докладът на прокуратурата за първото полугодие на актуалната година, който беше оповестен чак след условие по Закона за достъп до информация, тъй като откогато основен прокурор е Сотир Цацаров, докладите постоянно не се разгласяват, в случай че не бъдат категорично поискани.
Коментар на Actualno.com : Време е и прокуратура, разследване и полиция да се срещнат със " заплати, но различен път "!

ПОРЕДЕН ПРОТЕСТ ЗАРАДИ ПЪТ, ОСЕЯН СЪС СВЛАЧИЩА
Нов митинг поради път, по който има сериозна заплаха от свлачища. Става въпрос за митинг в село Радуил. От там минава път, тръгващ от Дупница, минаващ през Самоков, който в последна сметка извежда към Автомагистрала " Струма ".
Коментар на Actualno.com : Нали не е автомагистрала, какво реват? Пък и автомагистрала да беше - Бог високо, Цар стиснал " Врана ", Бойко търси брюкселско зеле.

ПАТОЛОЗИТЕ В ПЛОВДИВСКО СПИРАТ ДА РАБОТЯТ С ПОЛИЦИЯТА, ЩЕ ИМА ЛИ НАЦИОНАЛЕН БУНТ?
Патолозите в Пловдив са решени да не вървят на огледи и да не вършат експертизи, поръчани от полицията. Причината е, че Министерство на вътрешните работи не им заплаща и полицията е натрупала съществени задължения към правосъдните медици.
Коментар на Actualno.com : Както върви и гробарите най-после ще откажат да работят...

КАРАКАЧАНОВ ОБОБЩИ СЛУЧАЯ С ВИКТОРИЯ МАРИНОВА КАТО ПРИМЕР ЗА " ТАЗИ ЧАСТ ОТ ОБЩЕСТВОТО "
Известният с оперативния си прякор сътрудник Иван в Държавна сигурност министър засегна въпроса за системата – по какъв начин нямало интеграция, пък били изхарчени милиони, без да засегне кой носи отговорност за разпределението на финансови средства за интеграция и кой би трябвало да глоби, когато пари не се харчат по предопределение. Вместо това Каракачанов упрекна " тези хора " (бел. ред. – в стенограмата на държавното съвещание от 10 октомври министърът употребява думите " тази част от обществото " ), визирайки малцинствата, че лъжат, живеят от измами и не работят. Същевременно той разгласи, че настоящето държавно управление направило значително неща, само че в случай че се приложели по-твърди ограничения, незабавно гръмвали " псевдоевропейски политици " и бранители на човешките права.
Коментар на Actualno.com : Тази част от обществото я сътвори Каракачановата част от обществото - политиците, за които е доста по-добре с по едно кебапче да купуват гласове.

ДИРЕКТОРЪТ НА " ДЖИ ПИ ГРУП " ЗАГОВОРИ ЗА " ТЕ ", КОИТО ГИ САТАНИЗИРАТ, НО НЕ ВКЛЮЧИ БОРИСОВ
Сатанизират ни, поносим тежки загуби. Нашият диалог с тях няма да се състои през медиите, а в съда. Има избрани групи от хора, които имат избрани ползи, желаят да ни вкарат в режим на пояснение. Това съобщи шефът на " Джи Пи Груп " Владимир Житенски. Той обаче отхвърли, че изявлението на премиера Бойко Борисов да бъдат извадени от всички публични поръчки предизвикало реакцията на компанията да се отдръпна от плановете за градеж на тунел " Железница” и обновлението на линията на трамвай номер 5 в София.
Коментар на Actualno.com : Поименно, господин Житенски, поименно...

ПАЦИЕНТИ ЧАКАТ ЗА БЕЛОДРОБНИ ТРАНСПЛАНТАЦИИ, ДОКАТО ДЪРЖАВАТА съдебна експертиза ЛУТА В БЮРОКРАЦИЯ
лед гибелта на 29-годишния Адриан Петков, който не дочака трансплантацията на бял дроб, стана ясно, че трима пациенти от листата на чакащите за сходна трансплантация са умряли през последните две седмици. Това заяви новият шеф на Агенцията по трансплантация доктор Михаил Христов.
Коментар на Actualno.com : И в случай че чакат на страната, няма да дочакат...

САЙТЪТ НА ПАРЛАМЕНТА ПРЕДЛАГА... УГОЛЕМЯВАНЕ НА ПЕНИСА (СНИМКИ)
Писали ли сте в миналото думата " увеличаване " в уеб страницата на Народното събрание? Най-вероятно не, само че и сигурно нямаше да откриете това, което търсите.
Коментар на Actualno.com : Е, да - дори и в това не са огромни...

БСК ПОИСКА НАСТОЯТЕЛНО И С ИРОНИЧНИ ДУМИ ОБЯСНЕНИЕ ЗА СИТУАЦИЯТА С ТЪРГОВСКИЯ РЕГИСТЪР
От БСК недоволстват, че от края на август тази година до този миг Агенцията по този начин и не изясни „ ясно и почтено “ какви са аргументите за срутва на регистъра, кои са отговорните и какви са ограниченията, които ще се приложат, с цел да не се повтори това.
Коментар на Actualno.com : Много желаят...

ПОД ЕДНА ДЕСЕТА ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ФИРМИ СА МИНАЛИ ПРЕЗ НЕЗАВИСИМ ФИНАНСОВ ОДИТ
Финансовите доклади на малко над 15 000 компании са били заверени от самостоятелни инспектори през предходната година. При сред 200 000 и 300 000 настоящи предприятия у нас това е извънредно невисок брой, означиха от Института на дипломираните експерт-счетоводители (ИДЕС).
Коментар на Actualno.com : Те ме лъжат, че ми заплащат, аз ги неистина, че им работя...

КУЧЕШКИ ЖИВОТ В СТУДЕНТСКИ ОБЩЕЖИТИЯ, НО СТУДЕНТИТЕ БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ
Сигнал за отвратителни условия в блок 7 в Студентски град изпратиха студенти до медиите. В този блок би трябвало да живеят към 400 студенти. Според пояснения на отговарящия за поддръжката Никола Филчев (бел. ред. - да не се бърка с някогашния основен прокурор) пред Българска национална телевизия се оказа, че ремонт не се е правил от 1977 година - тогава, когато блокът стартира да действа.
Коментар на Actualno.com : Унивеситетът на живота дори нормално не предизвестява...

НФСБ съдебна експертиза ОБЯВИ ЗА ОПОЗИЦИЯ СРЕЩУ СИДЕРОВ В ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА " ОБЕДИНЕНИ ПАТРИОТИ "
Партията на Валери Симеонов НФСБ публично разгласи, че " снема доверието си " по отношение на Волен Сидеров като ръководител на парламентарната група на " Обединени патриоти ".
Коментар на Actualno.com : Двете страни на една и съща монета!

НОВ СКАНДАЛ С РЕМОНТА НА " ГРАФА ": ЗАСТРАШАВАТ ЛИ НЕПОДХОДЯЩИ МАТЕРИАЛИ СТАРИТЕ СГРАДИ В ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ?
След сигнал на неправителствената организация " Спаси София " и след инспекция от страна на една от двете огромни частни малките екрани у нас - bTV, бяха показани основни промени в плана за трамвайното трасе. Става дума за вложение на несъответствуващи материали - по този начин наречените виброизолационни подложки за трамвайните релси, които да обират вибрациите, и по този метод да се понижи нездравословното влияние върху старите здания в центъра на столицата.
Коментар на Actualno.com : Някой ден ще има ремонт пред къщата на някой от тези " чиновници на данъкоплатците " и ще стане смешно - с черен комизъм от тяхна позиция!


СЛУЖИТЕЛИ НА СОФИЙСКАТА ОПЕРА НАПИСАЛИ " ЛОКО СОФИЯ " НА МЕМОРИАЛА В ХИРОШИМА
Двама чиновници от техническия личен състав на Софийската опера са направили похищението против Паметника на мира в Хирошима. Новината е била доказана от шефа на Софийската опера и балет акад. Пламен Карталов.
Коментар на Actualno.com : Дори не става да кажеш, че имената на глупците висят по стените...

КРИЗА В ЛОМ - ГРАДЪТ ОСТАВА 7 ДНИ БЕЗ ВОДА
Причината е тежка повреда и неспособност за ремонт на сектор от напорния тръбопровод в свлачищен регион край с. Добри дол.
Коментар на Actualno.com : Абсурдното е, че това беше оповестено, откакто към този момент трети ден там нямаше вода - хвала!

НАПИСАНИ ЗА 24 ЧАСА ЗАКОНОВИ ПРОМЕНИ ОТПУШВАТ ТРАНСПЛАНТАЦИИТЕ
След като месеци наред казусът със спрените белодробни трансплантации на българи в Европа беше замазван, ръководещите се втурнаха да подхващат незабавни ограничения, а шефът на организацията по трансплантации получи неуместния период от 24 часа да напише законови промени, които да улеснят оптимално донорството в България. Така комплицираният проблем ще се взема решение на пожар, макар че за него се знае от предходната година.
Коментар на Actualno.com : А на университета на премиера т.е. Царя му трябваха 800 дни...

БИВШИЯТ ПИАР НА " МЛАДОСТ ": ИВАНЧЕВА И ПЕТРОВА НЕ МОГАТ ДА ГОВОРЯТ С АДВОКАТИТЕ СИ В АРЕСТА ПОРАДИ ЛИПСА НА КОНФИДЕНЦИАЛНОСТ
Бившата кметица на " Младост " Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова би трябвало да се поучават с юристите си отвън следствения арест заради нарушена конфиденциалност там. Това заяви някогашният пиар на регион " Младост " Петър Кърджилов.
Коментар на Actualno.com : Е не схванаха ли, че изгоряха, ами си играят на " Али Макбийл " и " Костюмари "?

ЗАКОНОВА ПОПРАВКА НА ГЕРБ ГАРАНТИРА ПО-НИСКА ПРИСЪДА ЗА УБИЙСТВОТО В РУСЕ
Дори да бъде приет за отговорен за жестокото ликвидиране на телевизионната водеща Виктория Маринова в Русе, 21-годишният Северин Красимиров няма да получи оптималното наказване от пожизнен затвор без подмяна при избрани условия. Ако Северин реши да признае виновност, процесът ще се гледа по съкратената процедура. В подобен случай присъдата ще е по-лека. " Когато съдът дефинира като най-подходящо по тип наказването пожизнен затвор без подмяна, не го постанова, а наказването пожизнен затвор заменя с отнемане от независимост от 20 до 30 години ", написа в Наказателния кодекс (НК). Относно съкратената процедура, преди 9 години в Наказателно-процесуалния кодекс (НПК) бяха вписани изключения - че кратко правосъдно разследване не се позволява при съзнателно причиняване на гибел или тежка телесна щета, или когато наказаният е бил в пияно положение. Само година по-късно обаче депутатите анулират този текст. " За " гласоподават ГЕРБ, " Атака " и Синята коалиция, други в пленарната зала няма.
Коментар на Actualno.com : Който не си помни историята, е жертван да си повтаря грешките!

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ НАРЕЧЕ ДЕЦАТА С УВРЕЖДАНИЯ " ТЕЗИ УЖ БОЛНИ ДЕЦА "
" Този закон беше стартират като опит да се угоди на една група кресливи дами, които спекулираха с децата си, манипулираха обществото, изкарвайки на зной и на дъжд тея сякаш заболели деца, без грам майчинско възприятие и грижа за тях. Просто ги използваха като инструмент за постигането на техните чисто материални цели ". Това съобщи пред личната си телевизия СКАТ вицепремиерът Валери Симеонов.
Коментар на Actualno.com : Отдавна беше ясно, че при политиците уврежданията са вирусна болест!

АБСУРД - НЕ МОЖЕЛО ДА ЕКСТРАДИРАМЕ БЪЛГАРСКИ ГРАНИЧАРИ В ТУРЦИЯ, НО ИМ ТЪРСИМ ТУРСКИ АДВОКАТИ
Няма предписан правосъден акт от Военния съд в Сливен за случая с четиримата български граничари от 2008 година. Това е нещо доста значимо, разяснява правосъдният министър Цецка Цачева, която посочи, че и съдът в Страсбург не е приел тъжба на фамилията на погубен турски риболовец т.е. и от Европейски съд по правата на човека няма правосъден акт.
Коментар на Actualno.com : Съединени американски щати им стопираха F-35, а ние с изключение на да спрем метаните на Бойко пред Ердоган, какво друго?

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР