Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

ГОТВЕНИ ОТ МФ ПРОМЕНИ ЩЕ ОГРАНИЧАТ ПОЛЗВАНЕТО НА ВАУЧЕРИ ЗА ХРАНА
В пакет данъчни промени, препоръчани от ведомството за 2019 година, се планува още при издаването на ваучерите върху цената им да бъде начисляван Данък добавена стойност, който ще би трябвало да се заплаща от работодателите. Те обаче няма да имат право на данъчен заем. Как ще бъде избегнато двойното заплащане на данъка, защото в магазините крайните консуматори също заплащат Данък добавена стойност, към този момент не е ясно.
Коментар на Actualno.com: Правилно - яденето е нездравословно за фигурата.

Пожарна охрана 1 МЛН. ЛЕВА НА БЛОК ИЗЛИЗА " БЕЗПЛАТНОТО " САНИРАНЕ
Над милион лв. е изхарчила приблизително страната за всяка жилищна постройка, санирана по " безплатната " Национална стратегия за енергийна успеваемост. Това излиза наяве от данните, готови от районното министерство в отговор на запитване на депутата от Българска социалистическа партия Пенчо Милков.
Коментар на Actualno.com: То напряко като да се построи нов блок...

ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ ОТ 7 ДУШИ ЩЕ СЛЕДИ ЗА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД В ДОБРИЧ
Добрич е следващият град в България с общинска полиция. Това стана ясно от думи на кмета на града Йордан Йорданов по време на постоянната седмична оперативка. По-късно през днешния ден той ще се срещне с екипа от 7 чиновници (бел. ред. - към 31 декември, 2017 година популацията на Добрич е над 84 000 души по публични данни).
Коментар на Actualno.com: 7:84 000 - не ни се счита какъв брой общински служители на реда ще се падат на един човек. Нещо близо до по един полицейски електрон...


ДЪРЖАВАТА ДЕЙСТВА КАТО СТАЛИН ЗА ДАНЪЦИТЕ ЗА АВТОМОБИЛИ И ЖИЛИЩА
На правилото " няма човек - няма проблем ", ръководещите приготвиха промени по отношение на основни налози - за колите и за парцелите. Собствениците на над 2 милиона автомобила, които са на възраст над 15 години, ще би трябвало да заплащат приблизително с към 20%, даже 30% повече спрямо тази година. В същото време отпада 50%-ното понижение на налог здания за главно жилище, в случай че притежателите имат и други парцели. И при двата типа налози обаче има страхотни попадения - няма да има по-нисък данък за коли с катализатори, тъй като за катализаторите можело да се лъже и по-добре било тогава въобще да се отстрани по този метод тази заплаха. Във втория случай пък, заради липса на обикновена електронна връзка сред администрациите, отпада облекчението за главно жилище, с цел да не може някой да съобщи съществени жилища в разнообразни градове и администрацията да няма по какъв начин да ревизира, защото няма единна електронна база.
Коментар на Actualno.com: Така де - като не можеш да се оправиш с нещо, най-добре го забрани. Но някои забрани не работят...

БИВШ КРИМИНАЛИСТ: СЪБИРАНЕТО НА ДНК ОТ КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ В БЪЛГАРИЯ Е ИЗБИРАТЕЛНО
Някъде от началото на новото хилядолетие се запълва Националната база данни с ДНК на престъпно проявени. Тя обаче не е доста огромна, има единствено няколко хиляди профила. Това съобщи някогашният криминалист Иван Савов. И тук идва недомислицата, безапелационен беше Савов. По думите му, вместо наложително на всички регистрирани за закононарушения да се взема ДНК и да влизат в базата данни, то се вземало изборно, тъй като комплектите за взимане на ДНК били доста скъпи.
Коментар на Actualno.com: Само събирането на подкупи е добре уредено и върви безпрепятствено.

ДВЕ ГОДИНИ ПРОДЪЛЖАВА ПРОБЛЕМЪТ СЪС СМЕТИЩЕТО В ИХТИМАН
" Това бунище гори от през вчерашния ден сутринта, през целия ден гореше. Най-силният пушек беше в първите 3-4 часа. Ние го пръскаме с вода, засипваме го с пръст, само че не може на 100% да го овладеем. Сега не гори, а пуши, " сподели Страхил Алексов – притежател и шеф на компания „ Ягуар 02 “ ЕООД. Дружеството му има подписан контракт с община Ихтиман от 2014 година за сметосъбиране и транспортиране на твърдите битови боклуци.
Коментар на Actualno.com: Нищо, нищо - отново ще стане злополука, отново ще има туптене в гърдите, обещания...

ВЛАСТТА ИСКА АРЕСТИТЕ ДА ОСТАНАТ В ТАЙНА ДО 48 ЧАСА
Правителството на ГЕРБ възкреси скандалния план за промени в Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК), с който се позволява задържането на човек да остава в загадка цели 48 часа. Прокуратурата ще може да отхвърля на арестанта правото му да се обади на който пожелае. Предлага се отвод за известяван даже при задържане на дете - до 24 часа.
Коментар на Actualno.com: Емиграция?!
БОЛНИЦА В СОФИЯ ВЗЕЛА 13 500 ЛЕВА ЗА РАЖДАНЕ
Болници взимат пари за едно и също лекуване на пациент от три места. Веднъж от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) по съответната клинична пътека, повторно от осигурителен здравен фонд, в случай че болният има лавица в него, и трети път желаят пари за доплащане от околните, написа в. " Монитор ".
Коментар на Actualno.com: Те просто ползват от дълго време здравната промяна, дето в този момент страната я мисли...

ЦЯЛ КВАРТАЛ ЗНАЕЛ КОЙ Е УБИЕЦЪТ НА ВИКТОРИЯ ОТ 7 ОКТОМВРИ
Целият ромски квартал в Русе е знаел кой е килърът на Виктория Маринова от 7 октомври. Хората от квартала настояват, че Северин не е от тяхната махала и те нямали общо с него.
Коментар на Actualno.com: И въпросът е дали един най-малко е подал сигнал или...

НАНКОВ съдебна експертиза " ПРИБРА " В РЕГИОНАЛНОТО МИНИСТЕРСТВО КАТО ЗАМ.-МИНИСТЪР
Подалият оставка поради злополуката край Своге районен министър Николай Нанков, който отиде в Народното събрание, се върна назад във ведомството като заместител на поелата досегашния му пост Петя Аврамова.
Коментар на Actualno.com: Сладка службица държавна...


Национален осигурителен институт СПИРА ДА ПЛАЩА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЯ ЗА 2018 ГОДИНА
Причината - към този момент няма пари. От Национален осигурителен институт прецизират, че удостоверения за програмата ще се издават до 24 октомври в това число. Последната дата, на която лицата могат да постъпват в изпълнителите на активността, е 25 октомври.
Коментар на Actualno.com: От 26-ти октомври - всеки в полеви условия, кой както може.

ТРУДНОСТИ ПРИ ГЛАСУВАНЕТО ЗА ЛЯТНО ИЛИ ЗИМНО ЧАСОВО ВРЕМЕ
Всеки към момента може да даде своя глас за пожеланото часово време на държавния портал www.euaffairs.government.bg до 17,30 ч. през днешния ден, 11 октомври. Това се оказа не доста лесна задача. Още при регистрацията формата " връща " потребителя, само че и след нея не престават компликациите. Потребители алармираха, че при опит да гласоподават на уеб страницата се изписва " Страницата е в развой на разбработка ". Едва след " рефрешване " се доближава до опцията да се гласоподава.
Коментар на Actualno.com: Е за какво да се учудваме, че в България нещо обикновено става мъчно като нуклеарна физика?

ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ НА КТ " ПОДКРЕПА ": ВЛИЯНИЕТО НА ЧОВЕК ВЪРХУ ПРИРОДАТА СИЛНО съдебна експертиза ПРЕУВЕЛИЧАВА
По негови думи вместо да се дават пари за замяна на едни технологии с други, доста по-разумно е да се вземат ограничения против изсичането на горите. Той беше безапелационен, че въздействието на човек върху природата мощно се преувеличава, което се прави изцяло съзнателно за облага на избрани лобистки кръгове.
Коментар на Actualno.com: Г-н Манолов, а дърветата КОЙ ги сече? Бобрите?


ФАНДЪКОВА СЧИТА, ЧЕ ДА ВРЪЩАШ НЯКОЙ ДА РЕМОНТИРА ПАК Е ЕСТЕСТВЕНО
Връщането за доработване е напълно натурален развой, това е контролът – да има надзирател, който да следи и да връща компанията да поправи нещо недоправено. Моята задача е да не платя нито един лев за нещо несвършено. Затова и постанових санкция (от 100 000 лева) на надзора – самата аз върнах за пренареждане два реда плочи на площада пред църквата " Свети Седмочисленици ". Това изясни кметицата на София Йорданка Фандъкова за абсурда с ремонта на " Граф Игнатиево " и площада пред " Свети Седмочисленици ".
Коментар на Actualno.com: Пък ние си мислихме, че е обикновено да работиш без да ти постановат санкции, а в случай че някой не работи, глобиш го и отново не работи, просто не го наемаш още веднъж...

НОВ СКАНДАЛ С ВОЛЕН СИДЕРОВ В СТОЛИЧЕН РЕСТОРАНТ (СНИМКИ)
Според посетителката на известния столичен ресторант " Къщата с часовника " Ася Иванова тя и сътрудниците ѝ и фирмени сътрудници, най-вече от чужбина (Дания, Норвегия, Австрия, Франция, Италия, Великобритания), са били унизени от народния представител и неговата компания.
Коментар на Actualno.com: Гейс работа...

ПОМОГНА ЛИ ДЪРЖАВАТА ФИНАНСОВО НА ГРИША ГАНЧЕВ ДА КУПИ ЕМБЛЕМАТА НА ЦСКА?
Девет регионални дирекции на Министерство на вътрешните работи получиха 341 нови служебни автомобила. От тях 51 са марка VW Tiguan, а 290 са Great Wall Hover и са финансирани по план на Европейски Съюз " Подкрепа за оправянето с миграционния напън по българските външни граници " (проектът е част от средствата за незабавно подкрепяне в размер на 160 млн. евро, които Европейски Съюз ни отпусна за справяне с мигрантския натиск). Цената на един Great Wall Hover варира съгласно екстрите, като има калкулатор на уеб страницата на автомобилната компания, само че цялата договорка надали е под 8-10 млн. лв. . А новината се появи в общественото пространство на 7 октомври (неделя).
Вчера (9 октомври) спортната общност беше разчувствана от новината, че сдружението " Ред енимълс " ЕООД, зад което стои притежателят на ЦСКА-София Гриша Ганчев, е платило активите на банкрутиралия ПФК ЦСКА АД . Вчера беше и крайният период, в който трябваше да се преведат 8-те милиона лв. , с които компанията завоюва търга.
Коментар на Actualno.com: Не бива в този момент такива съмнения, единствено ЦСКА!

БОРИСОВ НАРЕДИ НА АПИ ДА СПРЕ ПРОЕКТИТЕ С ЕВРОПЕЙСКО ФИНАНСИРАНЕ НА " ДЖИ ПИ ГРУП "
Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция Пътна Инфраструктура прекъсване на присъединяване в състезания за пътни планове с еврофинансиране на " Джи Пи Груп ", като повода е следствието против компанията. Той е разпоредил на ръководителя на УС на АПИ Светослав Глосов да откри законови механизми за това.
Коментар на Actualno.com: Какъв ли е методът, тъй като законов няма - може би при смятането на точките да се изваждат задоволително за пропуснати запетайки и ще печели различен. Ама то и за това може да има съд, Бойко, пази се!

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР