Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

У НАС: 100 ДУШИ ВЗЕМАТ 3 ОТ ВСЕКИ 4 ЕВРО ДИРЕКТНИ ПЛАЩАНИЯ ОТ Европейски Съюз ЗА СЕЛСКО СТОПАНСТВО
Три четвърти от директните заплащания за обработваеми земи са получени от 3700 физически и юридически лица, само че те съставляват действително 100 свързани лица. Това демонстрира отчет на Центъра за проучване на демокрацията, представен в края на предходната седмица от Тихомир Безлов, основен специалист в стратегия " Сигурност ".
Коментар на Actualno.com : Български евроатлантизъм - развива се в посока всички заплащания за едно лице.

СРЕДНАТА ВТОРА ПЕНСИЯ - ЗА МАЛКО ДА Е КОЛКОТО 6 МИНИМАЛНИ ЗАПЛАТИ
Малко под 3000 лв. приблизително има в партидите за втора пенсия на родените след 1959 година българи. Към 30 юни обезпечените в повсеместен фонд имат приблизително насъбрани 2949,69 лв., демонстрират данни на Комисията за финансов контрол (КФН) за първото полугодие на тази година. Повече пари имат мъжете - приблизително една мъжка партида е над 3000 лв. - 3089,77 лв.. Жените са сензитивно по-назад - приблизително 2801,30 лв..
Коментар на Actualno.com : Един месец може да се разцепиш - или един ден, зависи от въображението.

ПРОЕКТОЗАКОН: АКО ОТКАЖЕШ ДА ТЕ ПРЕБРОИ Национален статистически институт - ГЛОБА
160 лв. глоба заплашва всеки българин, който не пожелае да даде нужните данни на преброители и контрольори. Това е записано в законопроекта за Закон за преброяването на популацията и жилищния фонд, който към този момент е пуснат за публично разискване.
Коментар на Actualno.com : Ако дишаш повече О2 от нужното - също. Скоро, скоро, не се подсмихвайте!

ТРЕТАТА Пожарна охрана УСПЕХ ГИМНАЗИЯ У НАС ЗАПОЧВА УЧЕБНАТА ГОДИНА СЪС ЗАРЯЗАН РЕМОНТ (СНИМКИ)
Тази година Езикова гимназия " Пловдив ", известна като Английската, отпразнува 60-годишния си празник, а випуск 2018 стана трети в страната по резултати от зрелостните изпити по български език и литература. Елитното образователно заведение през днешния ден отпразнува първия образователен ден обаче в условия на стартират и изоставен даже не по средата ремонт, а дали обстановката ще се поправи до настъпването на студения сезон, към момента не е ясно.
Коментар на Actualno.com : Да бъдем оптимисти - можеше да е първата по триумф!

СИМЕОНОВ ПИТА НСО НА КАКВО ОСНОВАНИЕ ОХРАНЯВА ЧАСТНОТО ЛИЦЕ И БИЗНЕСМЕН ДОГАН
Вицепремиерът Валери Симеонов е изпратил публично писмо до Националната работа за защита (НСО), в което пита на какво съображение се охранява от държавната работа някогашният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
Коментар на Actualno.com : Управляващият страната го охраняват - на всички места по света е по този начин. Симеонов доста звук подвига - да се самопровери!
ГЛАС ОТ Национален институт по метеорология и хидрология: Пожарна охрана ЧУДО ОЩЕ ИМА ПРОГНОЗА ЗА ВРЕМЕТО
Благодарим на тези, които към момента не са ни спрели тока. Комуникациите ни с партньорски структури в чужбина, изключително Европа, също не са заплатени. Това съобщи синоптикът от нИМХ Анастасия Стойчева.
Коментар на Actualno.com : Чудо е, че я има още България.

КАРАКАЧАНОВ СМЯТА, ЧЕ 71% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВОЕННА СЛУЖБА
71% от българското общество е за въвеждане на наложителна военна работа, а 82% са за възобновяване на трудови войски, в които необразованите младежи, които скитат по улиците, пият бира и крадат по дворовете по селата, да отидат да се учат на труд, разум и разсъдък. Това сподели вицепремиерът и боен министър Красимир Каракачанов.
Коментар на Actualno.com : Данните са от социологическата организация на сътрудник Иван. Данни за това какъв брой българи желаят всички български политици да повторят стажа си в трудови войски и да останат там непрестанно още не са налични!

ЗЕМЕДЕЛСКИЯТ МИНИСТЪР МОЛИ ГОЛЕМИТЕ ВЕРИГИ ДА СЛОЖАТ ЦЕНА НА ХЛЯБА, В КОЯТО НЯМА ПЕЧАЛБА
Увеличение от 20-30 стотинки на хляба за мен е нереалистично, тъй като повишаването на пшеницата не се придвижва напълно кумулативно в цената на хляба. Това съобщи земеделският министър Румен Порожанов. Порожанов разгласи и, че приказвал с всички огромни търговски вериги да няма облага що се отнася до цената на хляба, само че да има надценка единствено едвам се покриват избрани други разноски – да вземем за пример брак. Дали обаче ще има единодушие още не е ясно.
Коментар на Actualno.com : Същият този министър две-три минути по-късно си призна, че страната не ползва закона в стопанство с евентуално заболели от чума кози и овце, тъй като би трябвало да е " репресивно ", а единствено това чакали " някои хора "!

ИЗЧИСЛЕНИЕ НА РЪКОВОДИТЕЛ НА СИНДИКАТА НА Министерство на вътрешните работи - ЕДНА БРОНЕЖИЛЕТКА ЗА ЧЕТИРИМА ПОЛИЦАИ
Една бронежилетка на четирима-петима души – толкоз има в Охранителна полиция по думите на Илия Кузманов, зам.-председател на Синдикалната федерация на чиновниците в Министерство на вътрешните работи (СФСМВР).
Коментар на Actualno.com : Скоро по един револвер, по-късно по един револвер с един пълнител, най-после - по един револвер с един патрон - за най-съвестните служители на реда...

КМЕТЪТ НА ХИТРИНО ПРОДЪЛЖАВА ДА НЕ КАЗВА КАКВО Е РЕМОНТИРАНО В СЕЛОТО И НА КАКВА ЦЕНА
Съд за кмета на Хитрино - Нуридин Исмаил. А повода е, че кметът не дава и отхвърля информация за документите, в които се разказват детайлности за ремонтите след гърмежа на влаковата комбинация в шуменското село в края на 2016 година, който безусловно опустоши обитаемото място. Искането е на омбудсмана Мая Манолова, която желае и от общественото министерство да стартира инспекция какво е ремонтирано и на каква цена – къща по къща.
Коментар на Actualno.com : Значи е време да не му се споделя къде му е заплатата!

ПРАВИТЕЛСТВОТО ЩЕ ЗАЩИТИ УНГАРИЯ ОТ Екологичен потенциал, ЗАЩОТО МОЖЕЛО ДА съдебна експертиза СЛУЧИ И НА БЪЛГАРИЯ
" Ще защитим наши обичайни другари и сътрудници от политически нападки на идеологически съперници и ще защитим правата на българите в Унгария, които като маджарски жители могат да бъдат пострадали от възможни наказания против Унгария. Наказателно решение против страна членка, основано на причини, като съдържащите се в отчета на евродепутата Саргентини, би основало рисков казус на интервенция, който би могъл в бъдеще да бъде опасност и за суверенитета на Република България ", съобщи военният министър Красимир Каракачанов поради задействането на член 7 от Договора за Европейски Съюз по отношение на Унгария.
Коментар на Actualno.com : Хайде де - в случай че може по-скоро Европейски Съюз да ни подпука за корупция, правосъдна система, независимост на словото...

ИНВЕСТИЦИИТЕ НА БЪЛГАРИ В ЧУЖБИНА СА ПОВЕЧЕ ОТ ЧУЖДИТЕ ВЛОЖЕНИЯ У НАС
Инвестициите на български бизнесмени зад граница към този момент изпреварват привлечените непознати капитали в нашата стопанска система. Това демонстрира статистиката на Българска народна банка за първите седем месеца на годината. От януари до края на юли размерът на вложените в чужбина български капитали е 278.9 млн. евро. В същото време директните непознати вложения, вложени у нас, са на стойност 219.9 млн. евро.
Коментар на Actualno.com : На този бизнес климат, на най-ниските налози, на най-малкото контрабанда, на най-големия стопански пораства - неблагодарници!

100 000 АСАНСЬОРА В БЪЛГАРИЯ МОЖЕ ДА НАРАНЯТ ХОРА ВЪВ ВСЕКИ МОМЕНТ
Цели 85% от употребяваните в България асансьори са от вида, в който почина 10-годишно дете, притиснато от велосипеда си, преди два дни в Кюстендил. Поне 100 000 от тези асансьори крият голям риск за хората, които ги употребяват, твърди основният секретар на Българската асансьорна асоциация (БАА) Николай Маринков.
Коментар на Actualno.com : Голяма работа - 240 депутати и 10-тина министри всеки ден нараняват милиони, пък те си траят!

АДВОКАТ НА ОБВИНЕН Пожарна охрана АФЕРАТА " МИНЮ СТАЙКОВ ": ИМА МАШИНИ ЗА ЦИГАРИ, НЯМА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРОИЗВОДСТВО
Нямало данни за осъществено произвеждане, въпреки да били открити машини за произвеждане при акцията в Карнобат, поради която с обвиняване се снабди и синът на кмета Иван Димитров. Това съобщи юристът на Димитров Евгений Мосинов. Според прокуратурата обаче за минута от машините са излизали по 2000 къса цигари. Според изчисленията по този начин за 5 дни е пълнен един тир с хиляда мастербокса на стойност 3,7 млн. лв..
Коментар на Actualno.com : Така ами - като имаш машинки, да не значи да ги ползваш. Колко хора станаха по Българията да си събират всякакви неща от кофите за отпадък - по този начин, да си ги имат...

РАДЕВ: МАХАТ ВЪТРЕШНИЯ МИНИСТЪР ЗАРАДИ " МЪРЛЯВА РАБОТА ", А ПРЕДЛАГАТ ГЛАВНИЯ СЕКРЕТАР
Просто е парадоксално. Премиерът маха министъра на вътрешните работи поради „ мърлявата работа” на полицията, а по закон тази мърлява работа се координира, управлява и възнамерява от основния секретар на Министерство на вътрешните работи, който се предлага за министър ", означи президентът Румен Радев.
Коментар на Actualno.com : Този път полетът и стрелбата са право в задачата.

ЦАЦАРОВ: НЕ МОЖЕ НЕЛЕГАЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО НА ЦИГАРИ ДА НЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
Държавното обвиняване желае в закона думата " продажба " да се размени с " разпространяване под всякаква форма ", както и да се вкара регистрационно-лицензионен режим на търговията и преработването на машини за произвеждане на цигари.
Коментар на Actualno.com : Стига бе - съумял към този момент не толкоз млад мъж няма ли към този момент стопански интерес в цигарената посока?

ДЕЦА С УЧИТЕЛКА МИНАВАТ ПРЕД ВЛАК, ВМЕСТО ДА СПРАТ (ВИДЕО)
Група дребни деца, на забележима възраст сред 6 и 9 годинки, направи извънредно рискова маневра на жп прелез във Велинград. Това демонстрира видеоклип, оповестен във Фейсбук.
Коментар на Actualno.com : На това му се споделя да си изпускан на глава - очевидно пред трен, който е минал от дълго време...

СТАРИЯТ РЕГИОНАЛЕН МИНИСТЪР МОЖЕ ДА СТАНЕ ЗАМ.-МИНИСТЪР, НОВИЯТ МИНИСТЪР Гражданско отделение КАНИ
Дали досегашният районен министър Николай Нанков ще остане в Министерството на районното развиване и благоустройството - отговорът на новия районен министър Петя Аврамова е, че " считам, че такива хора би трябвало да бъдат включени в работата, където са натрупали познание и опит ".
Коментар на Actualno.com : Естествено - няма да хабим наш`те, че в случай че назначим от другите, може да се объркат нещо да се разработят.

НОВИЯТ Министерство на вътрешните работи МИНИСТЪР ЗА НЕРАЗКРИТИ ОТ МЕСЕЦИ ЗНАКОВИ УБИЙСТВА: РАБОТИМ
Все още няма съответни резултати т.е. откриване на причинител и изправянето му пред съда, по две от знаковите убийства, които се случиха в България в края на предходната и началото на тази година - това на данъчния контрольор Иво Стаменов и на притежателя на " Айрян Балкан " Петър Христов, за който излезе доста информация какво въздействие е имал във Велико Търново, по какъв начин е помагал на службите по случая " Наглите " и какъв брой доближен е бил до ГЕРБ, изключително по избори. Това стана ясно от самопризнание на новия вътрешен министър Младен Маринов.
Коментар на Actualno.com : Работете, работете. Ей го де краят на мандата - и да не съумеете до тогава, няма да повлияе на изборите.

Ще въведем антикорупционно образование в детските градини - с песнички, игри
Коментар на Actualno.com : Еволюцията на тиквите...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР