Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и

...
Освен важните и сериозни новини, всеки ден по света и
Коментари Харесай

Седмицата в абсурди

Освен значимите и съществени вести, всеки ден по света и у нас се случват впечатляващи парадокси. Actualno.com събра неуместните вести от миналата седмица, тъй като иронията и сарказмът са част от живота ни и около тях се прокрадват доста значими събития, заслужаващи внимание. Абсурдите са значими, тъй като откакто им се удивим и посмеем от сърце, разбираме каква смяна ни е нужна, с цел да живеем по-добре.
В последователен порядък, седмицата в парадокси наподобява по този начин:

РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ: РУМЕН РАДЕВ Е ПЪРВИЯТ БЪЛГАРСКИ ПРЕЗИДЕНТ ПОПУЛИСТ
Румен Радев е първият български президент популист. Дори обръщението му от преди дни – извънредно популистко. Не му наподобява на държавен глава да слага под въпрос главните институции на българската страна и да споделя, че даже Българска социалистическа партия не била опция на настоящето ръководство, съобщи Росен Плевнелиев.
Коментар на Actualno.com : Баш пък първият едва ли е. Все още не се е появил политик, който не е популист, камо ли президент.
ВАЛЕНТИН РАДЕВ: ОПАЗВАНЕТО НА ГРАНИЦАТА Е РАВНОСИЛНО НА НАЦИОНАЛЕН ПОДВИГ
Вашите старания в опазването на границата са равносилни на героизъм, благодаря ви за това. С тези думи вътрешният министър в оставка Валентин Радев се обърна към граничните служители на реда на РДГП-Елхово.
Коментар на Actualno.com : Ние пък си мислихме, че е обвързване на виновните органи, измежду които, ах, е и Министерство на вътрешните работи - тъй като им заплащат за това. Но най-големият героизъм е неоткриването на избягал рецидивист в личния му роден град с помощта на това, че си е пуснал брада.
БОРИС ДЖОНСЪН: МЕЙ ДА ВЗЕМА ПРИМЕР ОТ ТРЪМП
Борис Джонсън посъветва Тереза Мей да взема образец от Доналд Тръмп във връзка с съществени политики. Джонсън прикани Мей да подтиква стопански подтик след Брекзит като обещае да не усилва налозите или вкара нови налози, и добави, че тя би трябвало да вземе образец от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.
Коментар на Actualno.com : Очакваме напълно скоро от най-мразен и омразен Доналд Тръмп да се трансформира в политик за образец. С това несъмнено ще пристигна и началото на Третата международна война, а по какъв начин ще се води четвъртата знаем от Айнщайн - с камъни и дърве.
Българска социалистическа партия ПРОДЪЛЖАВА ДА ИСКА ОСТАВКИТЕ НА ПРАВИТЕЛСТВОТО
Българска социалистическа партия продължава да упорства за оставката на цялото държавно управление. Това се споделя в позиция на най-голямата опозиционна групировка във връзка решението на ръководещата коалиция да номинира нови министри на вътрешните работи, на районното развиване и на превоза.
Коментар на Actualno.com : А държавното управление продължава да не ги дава...

В Европейски Съюз БЪЛГАРКИТЕ СА С НАЙ-МАЛКА ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ НА ЖИВОТА

Британските здравни служби разгласиха статистика, съгласно която продължителността на живота на дамите в Обединеното кралство е едвам 17-о място измежду 28-те страни-членки на Европейски Съюз. От графиката обаче се вижда, че българките са на последното място в това изследване. Класацията е направена въз основа на данни от Евростат.
Коментар на Actualno.com : То пък един живот...
СМЕТНАТА ПАЛАТА НА Европейски Съюз: СОФИЯ НЯМА ПРОЕКТИ ЗА НАМАЛЯВАНЕ НА ЗАМЪРСЯВАНЕТО НА ВЪЗДУХА
" София няма планове за понижаване на замърсяването на въздуха от битово отопление, а то е важен източник на фини прахови частици ", сочи отчет на Европейската счете палата, показан през днешния ден.
Коментар на Actualno.com : За какво са й? Ей в този момент ще пристигна зима, ще се възпламенят отново печките на по 40 години, ще се изпълни цариградско със стройно подредени стотици коли и всичко ще бъде наред. Вдишай. Издишай.
РАЗКРИХА ТАЙНАТА НА ЯПОНСКОТО ДЪЛГОЛЕТИЕ
" Тайната на японското дългоденствие е здравно обезпечаване за всички. " Това съобщи президентът на Световната здравна асоциация доктор Йошитаке Йококура по време на Деветия интернационален медицински конгрес, който се организира в Босна и Херцеговина от 6 до 9 септември 2018г.
Коментар на Actualno.com: Ние си мислехме, че ще е я някаква специфична храна, я постоянен спорт и душевна настройка, пък то какво било: положително опазване на здравето. Абе, японци, занимават се с нелепости.
БОРИСОВ: АКО ФУТБОЛИСТИТЕ НИ РАДВАТ, МОЖЕ ДА ОТДЕЛИМ 100 МЛН. ЛВ. ЗА ЕДНО КОКЕТНО СТАДИОНЧЕ
Министър-председателят Бойко Борисов съобщи, че страната може да отпусне " стотина милиона " за построяването на нов народен стадион. Той обаче сложи изискване - футболистите да продължат да играят сърцато и да се класират за европейското през 2020 г
Коментар на Actualno.com: Как пък не може да ни зарадват лекари, учени от Българска академия на науките, държавни оркестри, театри и опери? Примерно да беше споделил: " Ако ми хареса " Рейнско злато " от Вагнер ще отпусна едни кокетни нараствания на заплатите.


БОЖИНОВ: БОТЕВ НЕ Е КРАЧКА НАЗАД, ВРАЦА Е КАТО НЮ ЙОРК
" Бях в Китай в град, който е милион и половина, само че във Враца все едно съм в Ню Йорк ", съобщи Валери Божинов откакто дебаркира в родното състезание.
Коментар на Actualno.com: Само се чудим коя част от Враца тъкмо е Манхатън, само че допускаме, че като вземем метрото то ще си написа.
ЖУРНАЛИСТ: ХОТЕЛ " МАРИНЕЛА " БЕШЕ ПОДСЛУШВАН Пожарна охрана ВРЕМЕ НА ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВОТО
Бившият Японски хотел, в този момент хотел „ Маринела”, беше главното средище на делегациите по време на Европредседателството. Оказа се, че хотелът е бил подслушван от мазето до покрива, освен това от небългарска работа. Това сподели проверяващият публицист Григор Лилов пред bTV.
Коментар на Actualno.com: ...и в случай че човек се вслуша малко повече може да чуе трептенията във въздуха на 10 милионната кешовица. То това е толкоз доста пара, че действително издава тон, пич.
КРИСКО И ТИТА С НОВО ВИДЕО, КАВЪР НА МИШО ШАМАРА ОТ 2001 ГОДИНА
Криско избухна с нова ария. В “Искам Да Бъда С Теб” артистът си партнира с изпълнителката Тита. Оригиналът на песента излиза през 2001 година и се извършва от рапъра Мишо Шамара и Антибиотика.
Коментар на Actualno.com: Ето, че доживяхме Шамара да се трансформира в класик, който се кавърира от нахакани млади реализатори. Кой знае, и на " Фенки, последователки " може да ѝ излезе шанса, но към този момент тоя циничен език дали има кой да го пусне?
БОРИСОВ: С НОВИ ЗАВОДИ СТАВАМЕ ПО-НЕЗАВИСИМИ ОТ ЕВРОПА
" С това произвеждане и с тези фабрики се прави БВП и ставаме по-независими от европейските фондове ", сподели Борисов и посочи, че огромна част от вложенията не се водят директни, тъй като не идват непосредствено от Франция, а през търговски сдружения, регистрирани в България.
Коментар на Actualno.com: Демек иде края на еврофондовете, изцоца се каквото се изцоца и свършиха хубавите времена. Ще се наложи да се върнем към базови стопански тактики като фабрики. Жалко. Онова с парите от Европейски Съюз беше по-яко.

Четвъртък, 13 септември
ПЕТЪР МОСКОВ СЪЗДАВА КОНСЕРВАТИВНА ДЕСНИЦА
Бившият здравен министър Петър Москов ще основава консервативна десница. Той поддържа вицепремиера Валери Симеонов и уточни, че за него консервативно-патриотичната десница е опция и свястно политическо бъдеще на България.
Коментар на Actualno.com: Това е десетият десен план за тая година. А връзката сред десни и Валери Симеонов е извънредно любопитна. Изглежда борбата против шума на морето изисква цялостен алианс.



АХМЕД ДОГАН КУПИ Топлоелектрическа централа " ВАРНА "
Πoчeтният пpeдceдaтeл нa ДΠC Axмeд Дoгaн e пpидoбил мaжopитapнaтa coбcтвeнocт в " Cигдa ", ĸoятo зaĸyпи TEЦ " Bapнa " пpeди пo-мaлĸo oт гoдинa. Πpoмeнитe вeчe ca впиcaни в Tъpгoвcĸия peгиcтъp, a нoвинaтa бe cъoбщeнa пъpвo oт " Kaпитaл ".
Коментар на Actualno.com: Ай, честито! Да си го употребява със здраве и мъдро. Спестявал е от закуски най-вероятно, и тук-таме е разпределял " порциите в страната ", както беше рекъл.
Българска социалистическа партия: ГЛАСУВАНЕТО ЗА ОСТАВКИТЕ съдебна експертиза ОТМЕНИ ЗАРАДИ ЛОША КОМУНИКАЦИЯ
Според " Българска социалистическа партия за България " неприятната връзка сред администрациите на Министерския съвет и президентството е повода за отлагането на плануваното за през днешния ден гласоподаване на министерските оставки в Народното събрание.
Коментар на Actualno.com: Направете си един общ чат във Фейса, по-лесно ще е!
САЙТЪТ НА Национален осигурителен институт МОЖЕ ЛЕСНО ДА БЪДЕ ПРОБИТ
Сайтът на Националния застрахователен институт (НОИ) може да бъде продънен елементарно от всеки механически образован човек. Това демонстрират изявления в обществените мрежи, съгласно които бутонът за искане на валидация на поддомейна за информации по ЕГН и ПИК на Националната организация по приходите (НАП), на адрес https://pic.nssi.bg/egn, може да бъде заобиколен доста елементарно, след което потребителят получава опцията да вижда данни за всяко едно лице, за което разполага с ЕГН.
Коментар на Actualno.com: То след Търговския указател нищо не ни учудва. Време е да се върнем към времето на тетрадките, химикалите и бумащините. Тъкмо да назначим още два милиона чиновници в държавната администрация и да размажем безработицата!
Петък, 14 септември

УНИКАЛЕН ПРОТЕСТ СРЕЩУ ВЛАСТТА: ВСЕКИ СЪС САМООРГАНИЗАЦИЯ - КОЙТО ИСКА, ДА ДОЙДЕ
Всеки българин си има самоорганизация, даже не знам пред какъв брой български посолства и какъв брой души ще се съберат. С тези думи уредникът на започващия на 16 септември митинг против настоящето ръководство на страната Емил Русанов отговори на въпрос каква интензивност чака за проведеното от него събитие.
Коментар на Actualno.com: Ставаш рано заран, миеш зъбите, самоорганизираш се, в случай че ти остане време идваш, в случай че не остане, здраве да е, изобщо - оправяй се. Така се смъква държавно управление и най-много стартират революции.
ФИРМА НА СЪПРУГАТА НА ШЕФА НА ДЪРЖАВНИЯ РЕЗЕРВ СПЕЧЕЛИ Народоосвободителна въстаническа армия ПОРЪЧКА
Обществена поръчка на Министерството на земеделието за денонощна защита на 10 язовира е извоювана от компанията Мултифорс А.С. ЕООД. Това се вижда от регистъра на публичните поръчки. Управител на компанията е Магдалена Пеева - брачна половинка на Станимир Пеев, който е ръководител на Държавния запас и военновременни ресурси.
Коментар на Actualno.com: Слочайност? Не мисла! Важното е фамилията да се усеща добре и всичко да е наред!
САМО 1 ОФЕРТА ОТВОРИХА ЗА ПЪТЯ БЕЛИЦА-ЗАГРАЖДЕН, ХОРАТА ПРОТЕСТИРАХА
Само ценовата оферта на компания " ИСА 2000 " е отворена за пътя Загражден - Белица през днешния ден. Предложената цена е 3 406 500 лева без Данък добавена стойност, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Отварянето на офертите съответства с провеждания поради този обект митинг до Юговското ханче, проведен от съдружие „ Горди загражденци “. Десетки поданици на обитаеми места от община Баните, Смолян и Пловдив затвориха за десетина минути пътя Смолян-Пловдив в символ на митинг против АПИ, тъй като прекомерно дълго им бави процедурата.
Коментар на Actualno.com: Той тоя път е толкоз продънен, че действително е най-безопасният в страната - всяка дупка ти е лежащ служител на реда и би трябвало да караш с по 10 км. в час, с цел да не си продъниш колата брат.
ВЕЛИКОБРИТАНИЯ КАЗВА " СБОГОМ " НА BIG BROTHER ЗАВИНАГИ
След 18 години в телевизионния ефир на Англия, риалити предаването Big Brother ще спре да се излъчва. От малкия екран, която го прави - Channel 5, оповестиха, че сезонът, който стартира през днешния ден, ще бъде финален. Причината: все по-нисък рейтинг.
Коментар на Actualno.com: Това никога не би трябвало да става у нас! " Биг Брадър " е страж на нацията, наслада за масите! Лепвайте се в тв приемниците и гледайте новия сезон, че да не ни го спрат и на нас - кошепраим без брадъра ве?!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР